דרג’ה צ’קולה וכרואן חלבי קבלאן אלופי ישראל בריצת 10 ק”מ
במרוץ Winner נשר השתתפו כ-1,500 רצים ורצות. צ'קולה ניצח אצל הגברים בתוצאה של 30:36 דקות, חלבי קבלאן הגנה על תוארה וקבעה שיא אישי מרשים של 33:43 דקות. וגם: שאר הפודיום אצל הגברים ואצל הנשים

אליפות ישראל ב-10 ק”מ התקיימה הבוקר (שישי) במסגרת מרוץ Winner נשר המופק על ידי שוונג. כרואן חלבי קבלאן הגנה על התואר ודרג’ה צ’קולה גבר על מלדה, האלוף מהשנה שעברה.
המרוץ שנערך על אחד המסלולים המהירים בישראל ובו מוזנקים גם רצי 2.5 ק”מ ו-5 ק”מ, הביא אליו כמדי שנה רצים ורצות מהשורה הראשונה שהתחרו על התואר הנכסף והיו בין 1,500 המשתתפים.

דרג’ה צ’קולה (הפועל עמק חפר) הוכתר לאלוף ישראל החדש כשסיים ראשון לאחר 30:36 דקות ובכך גבר על האלוף מהשנה שעברה וחברו לאגודה, בוקיאו מלדה (הפועל עמק חפר) שסיים מיד אחריו והגיע שני בתוצאה של 30:39 דקות. את הפודיום השלים, זמנו מוצ’ה (הפועל חולון) שהגיע במקום השלישי עם 30:51 דקות.
צ’קולה סיכם: “הייתה תחרות מאוד מאתגרת. אני מרוצה מאוד לעמוד על הפודיום במקום הראשון בפעם הראשונה באליפות ישראל 10 ק”מ כביש. מרגיש שהכיוון הוא חיובי מאוד ואני שמח על כך”.

אצל הנשים, כמו בשנה שעברה גם הפעם, הייתה זו כרואן חלבי קבלאן (מכבי חיפה כרמל) שסיימה במקום הראשון לאחר 33:43 דקות, תוצאה שמהווה גם כשיאה האישי למרחק זה והוכתרה לאלופת ישראל. “לא היה לי פשוט אבל הפתעתי את עצמי לטובה”, סיכמה אלופת ישראל, “החום והלחות הקשו מאוד. אני מרוצה מאוד מהזכייה וגם מהתוצאה”.
מיד אחריה, מאור טיורי (אס. רמת השרון) שסיימה שניה עם 34:19 דקות. למקום השלישי הגיעה הרצה הצעירה גילי זינגר (מכבי ראשון לציון) שהשלימה את הריצה 38:48 דקות.

בנושא אחר, נבחרת הנערות הישראלית תוזנק מחר (שבת) במסגרת אליפות הבלקן במירוצי שדה שמתקיימת בביילה פליקס אורדיאה שברומניה.
הנבחרת תכלול את רז שרון (הפועל עמק חפר), עפרי יעקבי (לידר ירושלים) ונעמי בן דוד (מכבי תל אביב) אשר יוזנקו ביחד בשעה 10:00 בבוקר וירוצו מסלול מאתגר של 4 קילומטרים.
התחרות מנוהלת כך שניתן להשיג מדליה אישית ומדליה קבוצתית. המטרה האישית היא להגיע למיקום גבוה ככל האפשר ובכך לקדם את שאר חברות הקבוצה בניקוד הכללי, כשמכוונים לניקוד נמוך יותר אישי שנותן מיקום גבוה יותר קבוצתית לפי סדר הגעת המתחרות.



