דסה: "שילוב טוב של רעב וניסיון", לביא: "יש תחושת פספוס"
קפטן הנבחרת הוסיף אחרי ה-1:1 מול רומניה: ''יותר מדי זמן פחדנו מהמשחק, רוצים לשנות את זה''. הקשר: ''שיחקנו כנבחרת אחת'', גולדברג: ''אנחנו מחוברים, התלכיד פה מצוין''. רביבו: ''הרמנו אחד את השני, אנחנו מלוכדים''

אחרי ה-1:1 מול נבחרת רומניה אמש (שבת), נבחרת ישראל תנחת בשעות הצהריים ותגיע מאוחר יותר לאימון בבית הנבחרות בשפיים, כאשר מחר יתקיימו באצטדיון בלומפילד האימון המסכם ומסיבת העיתונאים לקראת המשחק החשוב מול בלארוס ביום שלישי ב-21:45. לאור תוצאות המחזור החמישי, בית ט' פתוח לחלוטין ונראה שגם בקרב האוהדים האמונה בשיאה שניתן להעפיל ליורו 2024. יותר מ-24 אלף כרטיסים כבר נמכר למשחק נגד הבלארוסים והצפי הוא שיהיה אצטדיון כמעט מלא ביום שלישי – בפעם השלישית ברציפות במשחק בית.

הקפטן אלי דסה הודה בסיום: "אנחנו בתחושה מסוימת של פספוס. פעם לא היינו מגיעים למגרש כזה, אצטדיון כזה, ויוצאים בתחושת פספוס. אנחנו יכולים להיות מסופקים מהנקודה. יש תחושת פספוס, היינו צריכים לצאת עם שלוש נקודות. יש משהו בנבחרת הזאת. שילוב טוב של צעירים רעבים ומוכשרים עם שחקנים כמו מיגל ויטור, נטע לביא, שנותנים את השילוב הזה. הכנסנו לעצמנו לראש שזאת תהיה הדרך שלנו. יותר מדי זמן פחדנו מהמשחק, רוצים לשנות את זה. כרגע זה נראה טוב, אבל הדרך עוד ארוכה".
דסה התייחס גם לאוסקר גלוך, שכבש את שער השוויון וגם בעט לאחר מכן לקורה: "הוא פנטסטי. ילד מוכשר. ידענו שיכולים להיות לו רגעים פחות טובים במשחק, אבל זה סוג השחקן. אתה משאיר אותו תשעים דקות וזה בדיוק מה שהוא צריך. סיימנו בתיקו, תחושת אכזבה מסוימת מבחינתנו, אבל הראנו אופי. בעיקר במחצית השנייה שטפנו את המשחק. אני חושב שהמשחק מול בלארוס בבית הפך למשחק קריטי אחרי כל התוצאות בבית".

הקשר נטע לביא, שהיה אחד המצטיינים, הודה: "יש תחושת פספוס. באנו מאוד מדויקים בתכנית המשחק שלנו, אני חושב שהיא עבדה מאוד טוב במחצית הראשונה, ראינו את הרומנים מעיפים הרבה כדורים, לא הגענו להרבה מצבים אבל אז קיבלנו מהם גול משום מקום. אנחנו מאוד מרוצים מהדרך ומקווים שהיא תעזור לנו בהמשך. בכדורגל אין תוצאה הוגנת, אנחנו מרוצים מהיכולת בה שיחקנו, היינו יכולים לנצח, רומניה נבחרת טובה, ואנחנו יכולים להיות מאוכזבים מה שלא ניצחנו. באנו עם תכנית מאוד מסודרת ועשינו את הדברים נכון".
לביא הוסיף: "זה המשחק הראשון בקמפיין שנראינו כנבחרת אחת שיודעת מה היא רוצה מעצמה ואנחנו מאוד מקווים שזה ימשיך כי זאת הדרך, והדרך מביאה ניצחונות. צריך להתמקד ביום שלישי, להמשיך בדרך שלנו כי לדעתי יש לנו המון כישרון וצריך לדעת להביא אותו לידי ביטוי גם במשחק הלחץ וגם במשחק ההגנה כי הוא יקדם אותנו גם להתקפות טובות. אני לא לוקח את המילה מזל כמילה מובנת מאליו, היו לנו הזדמנויות, אוסקר עשה שם מהלך מצוין וזרק את כל האצטדיון לא רק את הקבוצה היריבה וזה לא נכנס. עשינו את הדברים נכון והדרך הזאת תוביל אותנו לניצחונות בהמשך".

המגן רוי רביבו, שזכה גם הוא לשבחים על היכולת, אמר: "אני שמח מאוד מהמשחק שלי. כדורגל בסופו של דבר זה משחק של 90 דקות, קורה שיש טעויות וזה לא בכוונה. חשוב שידענו לחזור, הרמנו אחד לשני, בשביל זה אנחנו נבחרת אחת מאוחדת. גם עם 50,000 אוהדים שלהם, אנחנו שמענו את האוהדים שלנו, זה מאוד כיף ואני מאוד שמח, זה מאוד דחף אותנו. אנחנו מוכנים לשלישי ואני מחכה כבר לשחק מול כל הקהל שלנו. איך עליתי ככה עם קור רוח? כשאני עולה לדשא אני בזון שלי, לא מסתכל על מה שקורה מסביב או על הרעש ומתרכז בעבודה שלי".
הבלם שון גולדברג, שהוחלף בדקות הסיום בשל פציעה וייבדק כדי לבחון האם הוא כשיר למשחק מול בלארוס, אמר: "אני לא חושב שהפציעה רצינית מדי. מקווה שזה באמת בקטנה. הרגשתי דקירונת קטנה, משהו שהגביל אותי. הרגשתי שצריך לצאת כדי לא להחמיר את זה, מקווה שתפסתי את זה בזמן. המחצית הראשונה הייתה פחות טובה, תכננו משהו אחד וקרה משהו אחר. המחצית השנייה הייתה מצוינת לדעתי, שלטנו בקצב ובמשחק. הגענו למצבים, לצערי זה לא קרה אבל יש הרבה נקודות אור. עמרי גלזר חלק מאיתנו, היו לו משחקים מצוינים בקמפיין. הוא הציל אותנו לא מעט, זה קורה לכל שחקן. כנבחרת אנחנו צריכים להתאחד ברגעים האלה, אנחנו יחידה אחת".

גולדברג דיבר על ההגנה, לאחר שהנבחרת ספגה משחק 20 ברציפות: "אם מסתכלים על זה בצורה מקצועית היו מעט מצבים, אני חושב שסגרנו אותם טוב. לפעמים אנחנו מחלקים מתנות שלא צריך, זה חלק מהמשחק. אני שמח שידענו לעלות למחצית השנייה, לתקן את הטעויות וכמעט לנצח. אני חושב שהתלכיד מצוין. אנחנו באים לעשות את זה ולנצח בכל משחק, בין אם זה בבית או בחוץ. 2,000 אוהדים ישראלים ביציע? הקהל פשוט מדהים, היה כיף לראות. גם ביציעים של רומניה ראינו המון ישראלים, באמת שאפו גדול. אנחנו עושים הכל כדי לעלות, מקווה שבפעם הבאה ננצח. נראה בפעם הבאה, אני לא חושב שהפציעה משמעותית מדי. יש תלכיד נהדר, קבוצת שחקנים עם מטרה משותפת ורצון משותף. זה היה ניכר על המגרש".