כדורסלנבחרת ישראל

דני אבדיה: ”הפסד קשה ברמה האישית, לא התעוררנו בזמן”

נבחרת ישראל יצאה מאוכזבת מאוד מה-66:64 לפולין ביורובאסקט ותתכונן למשחק הערב (ראשון, 18:00) נגד צרפת. בית הלחמי: ''הוכחנו לעצמנו שאנחנו מסוגלים לשחק טוב, לא נשקע בהפסד. יש עוד משחק''

אחרי שפתחה את אליפות אירופה בניצחון יפה על איסלנד, נבחרת ישראל לא הייתה רחוקה מלגבור גם על המארחת פולין – אך בסיומה של דרמה גדולה נכנעה לה 66:64 וירדה למאזן 1:1 בטורניר. חניכיו של אריאל בית הלחמי לא נראו טוב במחצית הראשונה, אך רבע שלישי גדול בחסותם של דני אבדיה ורומן סורקין – שקלעו בו 23 מ-25 הנקודות של הכחולים-לבנים מול 11 בלבד של הפולנים – הציב אותם בעמדה מצוינת לפני עשר הדקות האחרונות. הרבע המכריע היה צמוד לכל אורכו, ודקה לסיומו העלה שוב קאדין קרינגטון את ישראל ליתרון – אבל ארבע נקודות רצופות של ג’ורדן לויד, שלהט עם 27 במשחק כולו, מנעו מישראל את הניצחון. היום (ראשון, 18:00) תנסה ישראל להפתיע את צרפת, הנבחרת החזקה בבית, ולעלות למאזן 1:2.

המאמן אריאל בית הלחמי אמר: “הפסד ראשון שלנו באליפות אבל הוכחנו לעצמנו קודם כל שאנחנו יכולים לשחק בצורה הזאת. קשיחות, לא כדורסל גדול והתאמנו את עצמנו. היינו קרובים מאוד אבל זה לא הספיק. אני מאוד מאוד שמח על המחצית השנייה והדרך שבה חזרנו ואנחנו מסתכלים קדימה. אין לנו זמן לשקוע יותר מדי, יש כמובן תחושה של אכזבה. יש לנו מחר משחק ואנחנו צריכים להגיע רעננים כמה שאפשר. אנחנו פה בשביל הספורט ואני לא רוצה להצית מדורות. לא הפסדנו בגלל השופטים”.

במסיבת העיתונאים, הוסיף בית הלחמי: “זה ההפסד הראשון שלנו בטורניר הזה. לא שיחקנו טוב במחצית הראשונה, בצורה שרצינו. נלחמנו כמו כלבים. הגענו לזריקה האחרונה, זריקה שרצינו לקחת, אבל בסוף היום הפסדנו. ברכות לפולין, צריכים להסתכל קדימה. תמיד טוב לשחק מול אולם מלא. לא הרגשנו מאוימים או משהו כזה. בסוף היום זה כדורסל, הקהל הוא קהל, ואנחנו מקצוענים. בוא נדבר על כדורסל, ולא על דברים אחרים”.

המאמן סיכם: “אני חושב שביומיים האחרונים דיברנו על זה שזה יהיה משחק פיזי. הם נתנו את הטון במחצית הראשונה, ובמחצית דיברנו עם השחקנים, ואמרנו שצריך להרים את הרמה, אם לא בקליעה, אז לפחות להיות יותר פיזיים ואגרסיביים. אם אני לוקח משהו טוב מהמשחק הזה, זה שהוכחנו לעצמנו שאנחנו יכולים להיות כלבים. יש הרבה שחקנים ששיחקו המון דקות, והיה משחק פיזי. בטורנירים כאלה אין זמן להיות עייף ופצוע. כל אחד סוחב איתו איזושהי פציעה. אנחנו צריכים לבוא למשחק מחר, כמו שבאנו לכל המשחקים בשנתיים שאני המאמן, עם רצון לנצח אותו”.

דני אבדיה בדרך לסל (שי בוקר)

דני אבדיה (23 נקודות) אמר: “ההפסד הזה קשה לי ברמה האישית, נלחמנו, כל כך הרבה כח רצון, נתנו הכל. החברה פה שרקו בוז בהמנון, לא התנהגו כמו שצריך, הרגשתי שזה הזמן לנצח על האדמה הזאת. אין לי הרבה מה להגיד אני כרגע לא מרוכז. השופטים היו בסדר, אני שמח שמשחקים מולי פיזית, הייתי צריך להיות קצת יותר מרוכז בחלקים מסוימים. הם התחילו את המשחק טוב יותר וזה היה ההבדל. הרגשתי טוב במהלך המשחק, האמנו בזריקה שלנו כל הזמן. בילאפס שוחח איתי במחצית ואמר לי להמשיך לשחק את המשחק שלי”.

תומר גינת (10 נקודות) אמר לאחר ההפסד הכואב: “היה חסר ריבאונד הגנה בסוף, זה פעולות של דקות אחרונות. יכול היה ללכת לפה או לפה, לצערנו זה הלך לכיוון של פולין. כואב מאוד, אבל יש עוד על מה להילחם. יש משחקים שמתכוננים אליהם. מתחיל מחר, נמשיך להיות מי שאנחנו. כל משחק פה קשה, הוכחנו שאנחנו נבחרת טובה. יכולים לשחק יותר טוב, אבל נהיה בסדר. ים וקאדין? יש להם יכולות התקפיות טובות. שחקנים מובילים, סומכים עליהם במאה אחוז. האווירה העוינת? לא הרגשתי שום דבר חוץ מהבוז בהמנון. זה לא עניין, גאים במה שאנחנו. ברגע ששמענו את זה צעקנו עוד יותר את ההמנון. רצינו להראות שאנחנו פה. אנחנו גאים לייצג את המדינה”.

ים מדר בפעולה (שי בוקר)

קאדין קרינגטון (10 נקודות) אמר: “אני גאה בשחקנים על הדרך שבה חזרנו, בסופו של דבר הגענו למצב שבו השחקן הכי טוב שלנו לוקח את זריקה המכריעה וזה כל מה שאפשר לבקש. אני חושב שנתתי ליכולת הלא טובה שלי במשחק הראשון להיכנס לראש שלי, ובמחצית השנייה נתתי למשחק להגיע אלי, לזרוק את הזריקות הנכונות עבורי. אני לא יודע בדיוק מה קרה במהלך האחרון של הפולנים, אבל ברור שצריך להיות יותר מרוכזים. זה על כולם, לא על שחקן אחד. זה משחק קבוצתי”. לקראת צרפת: “אנחנו ספורטאים, ברור שיש לנו סיכוי. ככה חונכתי וככה אני משחק כדורסל. כל עוד יש לנו אוויר בריאות יש לנו סיכוי”.

יובל זוסמן (3 נקודות) סיכם: “היה חסר הגרוש ללירה. שתי עצירות בסוף, הובלנו ב-2 הפרש וזה עשה את ההבדל. זה טורניר, צריך להמשיך קדימה. היה ונגמר. צרפת? נבחרת מאוד אתלטית, נצטרך להגיב בהתאם. הכי מהירים, הכי זריזים, עם הרבה כלים התקפיים. נעשה התאמות. שמרנו טוב בעיקר בחצי השני”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW