
שמרה על מאזן מושלם: מכבי ת”א ניצחה 1:2 את מכבי נתניה
מחזור 5: הקבוצה של מילר נאלצה לעבוד קשה והשיגה את הנקודות הודות לשני פנדלים שסידרו ניצחון חמישי רצוף. דור פרץ כבש ראשון מהנקודה הלבנה (45), טברנייר הוסיף אחרי שהחטיא (74), עוז בילו השווה זמנית (48)
מוליכת הטבלה מכבי תל אביב המשיכה הערב (שבת) את פתיחת העונה המושלמת שלה, גברה 1:2 על מכבי נתניה באצטדיון מרים ורשמה ניצחון חמישי בחמישה מחזורים – דבר שהיא לא עשתה מאז עונת 1993/94. מנגד, הקבוצה של רוני לוי ספגה הפסד שני ברציפות דווקא אחרי מחצית שנייה מצוינת. נציין כי הקבוצה של קני מילר ניצחה הודות לשני פנדלים – שניהם מוצדקים – והיא כבר עם ששה פנדלים העונה (שניים מוחמצים). לאחר פגרת הנבחרות – בעוד קצת יותר משלושה שבועות – מכבי תל אביב תחזור לליגה למשחק ביתי נגד בני סכנין, בעוד נתניה מצידה תתארח באותו היום אצל הפועל פתח תקווה.
מכבי תל אביב פתחה בסערה, עם ארבעה מצבים תוך 10 דקות, אך אז הליו וארלה הוחלף בשל פציעה והצהובים-כחולים, היום בלבן, נעצרו – עד שרגע לפני השריקה להפסקה טעות בהגנת נתניה סידרה לה פנדל, אותו דור פרץ כבש, והשווה את שיאם של דן ביטון וערן זהבי עם 11 משחקים ברציפות בהם הוא מרעיד את הרשת. עוז בילו (48) ניצל את הדקות הטובות של היהלומים בפתיחת החצי השני כדי לאזן את התוצאה, המארחת המשיכה לשלוט, אבל לא הצליחה להשלים מהפך. אחרי יותר מ-20 דקות ללא שום מהלך התקפי של מכבי תל אביב, נועם בן הרוש הוציא לדרך הזדמנות, עידו שחר העביר עומק לדור פרץ, אך בקארי קונאטה דרך עליו וזיכה את האורחת בפנדל נוסף. השוער סמואל סילבה הצליח להדוף את הבעיטה של ג’יימס טברנייר אבל המגן עט על הריבאונד, רשם שער בכורה וקבע את תוצאת המשחק.





מהלך המשחק
דקה 1: השופט אביב קליין הוציא לדרך את ההתמודדות באצטדיון מרים.
דקה 2: הזדמנות ראשונה למשחק הזה יוצאת מהרגל של איסוף סיסוקו, שמפציץ את סמואל סילבה מרחוק אבל השוער הודף טוב.
דקה 8: הפעם נועם בן הרוש קיבל כדור מגבי קניקובסקי אבל שלח אותו מעל המסגרת.
דקה 26: מתיאוס דאבו דהר באגף, עבר שני מגנים והעביר כדור רוחב – שפספס את בסאם זערורה.
דקה 36: טעות קשה בהגנה המארחת השאירה את אסטר סוקלר לבד מול סילבה, אבל הוא שלח את הכדור לגופו של השוער.
דקה 45+5: מכבי תל אביב עולה ל-0:1! לאחר נגיעת יד של מאור לוי ברחבה, האורחים קיבלו פנדל. דור פרץ כבש מהנקודה הלבנה, השער השמיני שלו העונה והשווה את שיא הליגה של ערן זהבי ודן ביטון – כשכבש משחק ליגה 11 ברציפות.





דקה 47: כבר במהלך הראשון איסאק עם מהלך טוב שכמעט והסתיים במצב ראשון למארחים.
דקה 48: מכבי נתניה משווה ל-1:1! איסאק פתח את המהלך ומסר קדימה לבסאם זערורה, שהכניס כדור מושלם לעוז בילו ברחבה בדרך לשוויון.
דקה 51: בסאם זערורה כבר חגג את השני אחרי איבוד רשלני של טייריס אסאנטה, אבל הוא היה בנבדל במהלך והשער בוטל במהרה.
דקה 55: מתיאוס דאבו השאיר כדור לאלון אזוגי על סף הרחבה, שניסה להפתיע את אופק מליקה אבל השוער של האורחת הצליח לקלוט את הכדור.
דקה 74: מכבי תל אביב עולה ל-1:2! בהתקפה הראשונה שלה במחצית השנייה, המוליכה זוכה לפנדל לאחר דריכה של בקארי קונאטה על דור פרץ ברחבה. ג’יימס טברנייר ניגש לנקודה הלבנה, סמואל סילבה הצליח להדוף, אבל המגן עט על הריבאונד וכבש מקרוב.
דקה 85: איסאק סיים מתפרצת של נתניה בבעיטה חזקה, השוער אופק מליקה הדף לקרן.
דקה 90+5: מהלך אדיר של אילון אלמוג בצד ימין מצאה את מתיאוס דאבו לבד ברחבה, אבל הוא נגח לא טוב ואופק מליקה קלט.
הרכבים
מכבי נתניה: סמואל סילבה, אלון אזוגי, באקארי קונאטה, בני פלדמן, עמית כהן, עזיז אואטרה (דור חוגי, 88), נדב נידם (עומרי שמיר, 60), בסאם זערורה (אילון אלמוג, 79), עוז בילו (אלכסיי טלפה, 79), מאור לוי (איסאק, 46), מתיאוס דאבו.
מכבי תל אביב: אופק מליקה, נועם בן הרוש, ג’יימס טברנייר, רז שלמה, טייריס אסאנטה, איסוף סיסוקו, גבי קניקובסקי, דור פרץ (איתמר נוי, 83), הליו וארלה (עידו שחר, 19; שגיב יחזקאל, 83), אושר דוידה (הישאם לאיוס, 63), אסטר סוקלר (אלעד מדמון, 63).



