כדורסלכדורסל אירופי

בפעם הראשונה בהיסטוריה: גרמניה אלופת העולם בכדורסל

דניס שרודר (28 נק' וסל ענק) ופרנץ ואגנר (19 נק') הובילו את הנבחרת של גורדון הרברט לניצחון 77:83 גדול על סרביה והישג ענק בפיליפינים. בוגדן בוגדנוביץ' (17 נק') והחבורה שלו כמעט מחקו פיגור גדול בדקות ההכרעה

המאנשאפט עשתה היסטוריה: נבחרת גרמניה זכתה הערב (ראשון) בגביע העולם בכדורסל בפעם הראשונה בתולדותיה לאחר שגברה 77:83 על נבחרת סרביה וסיימה בכך את האליפות עם מאזן מושלם ונקי מהפסדים. אגב, למרבה האירוניה, הזכייה של נבחרת הכדורסל קרתה בזמן שנבחרת הכדורגל מתפרקת ומודיעה על פיטורי מאמנה האנזי פליק ממש בעיצומו של הגמר.

דניס שרודר (28 נקודות) ופרנץ ואגנר (19 נקודות) הובילו את גרמניה ליתרון דו ספרתי ברבע השלישי, אבל בוגדאן בוגדנוביץ' (17 נקודות) והחבורה שלו חזרו בגדול ברבע האחרון והקטינו עד לפער של 3 נקודות. המילה האחרונה הייתה של שרודר, שקלע סל ענק ולמעשה הכריע את ההתמודדות וסידר לנבחרת שלו תואר ראשון והיסטורי. הרכז של טורונטו נבחר ל-MVP של האליפות, אותה סיים עם ממוצעים של 19.1 נקודות, 6.1 אסיסטים ו-1.4 חטיפות למשחק.

מהלך המשחק

גרמניה פתחה בחמישייה עם דניס שרודר, אנדראס אובסט, יוהאנס ווייטמן, פראנץ ואגנר ודניאל תייס. סרביה פתחה בחמישייה שכוללת את סטפן יוביץ', בוגדאן בוגדנוביץ', ניקולה מילוטינוב, אוניין דובריץ' וניקולה יוביץ'.

יוביץ' קלע את חמש הנקודות הראשונות של המשחק עם שלשה ודאנק, שרודר נכנס לעניינים בצד השני. כבר אחרי פחות מ-3 דקות, דובריץ' נפצע וירד בסיוע אנשי צוות לחדרי ההלבשה. פויטמן קבע 7:7 בשלשה. הקבוצות נותרו צמודות, מרינקוביץ' ואובסט צלפו שלשה בכל צד וקבעו 19:19. יוביץ' קלע שלשה קשה, שרודר הקטין מהקו ומרינקוביץ' הוסיף עוד נקודות, מו ואגנר חתם רבע ראשון של כדורסל נהדר – 23:25 לסרביה.

פיליפ פטרוסב פתח את הרבע עם שתי קליעות מדויקות מקו העונשין, פראנץ ואגנר הגיב עם ליי-אפ מוצלח, 25:28 לסרביה. המאנשאפט יצאו לריצה, 3/3 של ואגנר מקו העונשין הפכו את התוצאה, 28:30. בוגדנוביץ' הגיב עם שלשה, דוידובאץ' הוסיף קליעה לשתיים, 30:33 לסרבים. הקצב הגבוה נמשך, איבוד של שרודר הוביל לשלשה של בוגדנוביץ' שבלט במחצית הראשונה וקבע 38:42 לנבחרתו. שרודר התעורר אחרי שני איבודים וקלע שלשה חשובה, גרמניה עלתה ליתרון 42:43. שתי הנבחרות המשיכו לטעות ולאבד כדורים שגרמו לייצור סלים, שרודר חטף וקלע, אך ביצע עבירה מיותרת שהובילה לשתי קליעות עונשין של בוגדנוביץ' – שוויון 44:44 במחצית.

נקודת המפנה – לפחות מבחינת גרמניה – התרחשה ארבע דקות לסיום הרבע השלישי. אלקסה אברמוביץ', שחסם זריקת שלוש של שרודר, ספג עבירה; מנגד, שרודר שבעט באברמוביץ' לא ספג שריקה – גם לאחר צפייה במוניטור. נראה שזה היה הרגע ששבר את שחקני נבחרת סרביה וכאן הגרמנים ברחו ליתרון דו-ספרתי. בהמשך הרבע ספג גם מרקו גודוריץ' עבירה טכנית, שאפשרה לגרמניה לצאת לריצת 0:7 ולרדת לרבע האחרון ביתרון 57:69.

עם פתיחת הרבע האחרון שבה סרביה להציג הגנה איכותית שסייעה לה לחזור למשחק. שתי שלשות ושלוש זריקות עונשין מדויקות של אברמוביץ' צימקו את התוצאה ל-78:75 – דקה ו-21 שניות לסיום. בוגדנוביץ' היה אחראי בעצמו על מהלך הגנתי חשוב עם חטיפה דרמטית, אבל ההתקפה, שהגיעה בסופו של דבר לגודוריץ' מחוץ לקשת, הסתיימה בהחטאה ובעבירה על שרודר. ביתרון 77:79, חדר שרודר לסל ודאג לחתום את הניצחון באופן סופי – 77:83 לגרמניה בסיום.

קלעו לגרמניה: דניס שרודר 28 נקודות (2 אסיסטים ו-2 ריבאונדים), פרנץ וגנר 17 נקודות (7 ריבאונדים ו-2 אסיסטים), יוהאנס ווייטמן 12 נקודות (8 ריבאונדים ו-3 אסיסטים), מוריץ וגנר 8 נקודות (4 ריבאונדים), אייזק בונגה 7 נקודות (2 ריבאונדים), אנדראס אובסט 7 נקודות, דניאל תייס 4 נקודות (2 ריבאונדים).

קלעו לסרביה: אלכסה אברמוביץ’ עם 21 נקודות, בוגדאן בוגדנוביץ' 17 נקודות (3 ריבאונדים ו-5 אסיסטים), פיליפ פטרוסב 10 נקודות (4 ריבאונדים), ניקולה יוביץ’ 9 נקודות (8 ריבאונדים), ואנייה מרינקוביץ' 9 נקודות, מרקו גודוריץ' 4 נקודות (3 ריבאונדים), סטפו יוביץ' 3 נקודות, דיאן דוידובאץ' וניקולה מילוטינוב 2 נקודות כ”א.

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button