גביע דייויס: עוליאל הפסיד, צוקרמן ניצח. 1:1 בין ישראל ליפן
הטורניר יצא לדרך: הישראלי, המדורג 470 בעולם, הפסיד 6:4, 7:6 לשו שימבוקורו (146 בעולם) במשחק הראשון של מפגש הדייויס. הישראלי (372) חזר מפיגור מערכה ל-6:1, 6:7 (5), 2:6 על שינטארו מוצ'יזוקי (193)

נבחרת ישראל בטניס, עם הקפטן יוני ארליך, פתחה היום (שבת) את דרכה בגביע דייויס. במשחק הראשון, ישי עוליאל הפסיד 6:4, 7:6 (5) לשו שימבוקורו, כאשר בהמשך דניאל צוקרמן השווה ל-1:1 עם 6:1, 6:7 (5), 2:6 על שינטארו מוצ'יזוקי.

עוליאל, המדורג 470 בעולם קיווה להפתיע את יריבו מהמקום ה-146, אבל לא הצליח לשבור פעם אחת במהלך המשחק ולעומת זאת ראה את שימבוקורו מצליח לקרוא את ההגשות השניות הקצרות שלו ולהשיג שבירה שעשתה את ההבדל במערכה הראשונה. המערכה השנייה התנהלה ללא שבירות ובשובר השוויון הצליח עוליאל להשיג מיני-ברייק, אבל היפני הפך והכריע מהקו האחורי עם 0:2 במערכות.

עוליאל סיכם: "אני מרגיש ששיחקתי טוב היום אבל לצערי זה לא הספיק כדי לנצח, אני צריך להרים את עצמי לקראת מחר. זה יום חדש ואני מקווה שאצליח לנצח. לא הצלחתי לנצח היום הזדמנויות שבירה שהיו לי ויש ימים כאלה. בשבוע שעבר ניצחתי שחקנים שמדורגים בסביבות ה-200 בעולם ואני מרגיש שההבדלים ברמה בין לבינם מאוד קטנים. חזרתי מפציעה קשה שהייתה לי, ועברתי ניתוח קשה, ואני חושב שאני מתקדם בצורה טובה".

צוקרמן (372 בעולם), הישראלי הבכיר, נראה רע במערכה הראשונה, נשבר פעמיים והפסיד 6:1, אבל במערכה השנייה הישראלי התעורר וניצח 6:7 (5) בשובר שוויון. במערכה המכרעת כבר ראינו שליטה מוחלטת של צוקרמן, בדרך לניצחון החשוב על המדורג 193 בעולם. מחר ב-12:00 ייערך משחק הזוגות בו ישתף פעולה צוקרמן עם עידן לשם. ולאחר מכן יכריעו משחקי היחידים: צוקרמן מול שימבוקורו ואז עוליאל מול מוצ'יזוקי.

צוקרמן אמר: "הוא שיחק מעולה והיה משחק מאוד קשה. את המערכה הראשונה אני מעדיף לשכוח. הנבחרת הצליחה להרגיע אותי אחרי הסט והצלחתי לחזור למשחק. עידן ואני שיחקנו המון ביחד ובהחלט יש לנו יתרון מבחינת ניסיון ביחד, הצמד מולנו לדעתי לא שיחק אף פעם יחד ואני חושב שאנחנו בהחלט יכולים לנצח מחר".