ספורט אולימפיענפים אחריםענפים נוספים

גלישת רוח: תמר שטיינברג ודן קאופמן זכו באליפות ישראל

כשלושה חודשים בלבד לפני ההכרעה על הנציגים שיתחרו באולימפיאדת פריס 2024, בתחרות הלאומית ב-IQ פויל שנערכה במכמורת זכו הצעירים אחרי דרמה במים. יו''ר האיגוד: ''לא מובן מאליו שהאליפות התקיימה''

הצהרת כוונות של דור העתיד בגלישת רוח? שני הגולשים הצעירים, תמר שטיינברג ודן קאופמן, הם אלופי ישראל בגלישת רוח. שטיינברג וקאופמן ניצחו היום (שבת) כל אחד את שיוט הגמר, כאשר הם משאירים מאחור את בכירי נבחרות הגברים והנשים. האליפות התקיימה בארבעת הימים האחרונים במועדון השייט מכמורת עמק חפר.

אצל הנשים סיימה שטיינברג את שיוטי המוקדמות במקום הראשון וזכתה בכרטיס הישיר לגמר, בעוד דניאלה פלג ושרון קנטור מצטרפות אליה לאחר שזכו בחצי הגמר. מבין המתחרות המובילות בנבחרת הנשים עלתה מאיה מוריס לחצי הגמר, אחרי שניצחה ברבע הגמר, אלופת העולם המכהנת, שחר טיבי נעצרה ברבע הגמר וכמוה גם שחר רשף.

פודיום הנשים (צילום: איתן קתאלי)

הגמר היה כולו של שטיינברג, שהובילה מהפתיחה, לא טעתה ואיפשרה למתחרותיה לעקוף, וחצתה את קו הסיום ראשונה. שטיינברג היא אמנם צעירת הגולשות בנבחרת הבוגרת, תחת המאמן שחר צוברי, אך היא אינה זרה לפודיומים בעולם, וכבר אחזה מספר פעמים בתואר אלופת העולם לנוער. זו לה הפעם הראשונה על הפודיום באליפות ישראל.

שטיינברג אמר: "הייתי מאוד יציבה תחרות, אבל בסופו של דבר בגמר הכל מתאפס וידעתי שבעצם הכל פתוח ואני חייבת לנצח. שמחה שהצלחתי. אבל מעבר לספורט, מבחינתי לתחרות הזו יש משמעות נוספת בגלל המצב. עמדתי על הפודיום כשמאחורי תמונות החטופים בידיעה שיש דברים שהם מעבר להישג האישי. אנחנו רוצים לראות אותם בבית".

דן קאופמן (צילום: איתן קתאלי)

בנבחרת הגברים הפתעה גדולה עוד יותר, כאשר בראש הפודיום התמקם דן קאופמן בן ה-19, שעלה רק השנה להתחרות בבוגרים. קאופמן סיים שישי את המוקדמות והעפיל לרבע הגמר, שם סיים במקום השני והעפיל לחצי הגמר. בחצי המתינו כבר שני הגולשים הוותיקים, יואב עומר ויואב כהן, מבכירי הנבחרת בראשות המאמן גל פרידמן. עומר וקאופמן סיימו במקומות הראשון והשני ועלו לגמר, לשם עלה ישירות גולש וותיק נוסף, תום ראובני, שסיים את המוקדמות ראשון והבטיח לעצמו מיקום בגמר ומדליה וודאית.

הגמר סיפק תחרות מרתקת וצמודה, כאשר ראובני התמקם בהובלה, אך שלושת הגולשים היו הצמודים מאוד, כאשר עומר שני וקאופמן מאחוריו. לקראת מחצית השיוט נפל ראובני, דבר שאיפשר לשני הגולשים תחרות ראש בראש. קאופמן ניצל את הנפילה על מנת לחלוף על פני על יואב עומר, הצליח לשמור על ההובלה בדו קרב צמוד, וחצה ראשון את קו הסיום.

קאופמן אמר: "היה מעל המצופה, זה בוודאות. זו פעם ראשונה שאני משתתף בשיוטי גמר בפורמט החדש. לעבור כל אחד מהשלבים הייתה הרגשה מדהימה ובסוף הראש בראש עם יואב עומר, שהוא לדעתי אחד מהגולשים הכי טקטיים שיש, היה חוויה. זה היה מאוד אמוציונלי מבחינתי להתחרות בצל המלחמה. בתור ספורטאים זו הזכות והחובה שלנו להראות שמדינת ישראל לא מרכינה ראש וממשיכה קדימה למרות המצב. אני רוצה לומר תודה גדולה לגל ולעודד (עודד אושר, עוזר המאמן) ולאריה ריינר, מאמן הכושר שלנו, על הדחיפה הבלתי פוסקת".

פודיום הגברים (צילום: איתן קתאלי)

באליפות הקייט פויל זכה דור זרקה במדליית הזהב לאחר תחרות בה הפגין דומיננטיות מוחלטת. זרקה ניצח את כל שיוטי המוקדמות וכן את שיוט הגמר. במדליית הכסף זכה יובל בוצר ובארד כרמל אבישר. שני גולשי הנבחרת, דביר אזולאי וזוהר חרובי, פצועים ולא התחרו באליפות. אצל הנשים זכתה גל צוקרמן.

איגוד השייט ערך את אליפויות ישראל בגלישה תוך הצטרפות למאמץ להשבת החטופים המוחזקים בעזה מאז השביעי באוקטובר. כל מתחרי התחרות גלשו עם סרטים צהובים ובמעמד הפודיום הוצב כיסא צהוב, שנשאר ריק, על מנת לסמל את ההמתנה לחטופים שישובו הביתה. מאחורי הפודיום נתלתה כרזה עם תמונותיהם של החטופים.

יו"ר איגוד השייט, שי בובר: "כמו כל מדינת ישראל, בשביעי באוקטובר החיים שלנו התהפכו באירוע הקשה ביותר שחווינו ברמה האזרחית. איגוד השייט תומך בתושבי זיקים ונתיב העשרה שמתארחים אצלנו בשדות ים ומחזק את חיילי צהל וכוחות הביטחון. זה לא מובן מאליו שאנחנו מצליחים לערוך את אליפות ישראל וממשיכים להתאמן בתקופה הזו, אבל מלבד לנצח ולהביא מדליות אנחנו מנצלים את החשיפה של הנבחרות שלנו בארץ ובעולם על מנת להשאיר במודעות את נושא חטופינו בעזה. זה הזמן להחזיר אותם הביתה".

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button