כדורסלליגת העל

ג’יילן סמית’ נחת בישראל: “יש פה שאיפה ורצון גדול להגיע ליורוליג”

הרכש החדש של הפועל ירושלים נחת בארץ ודיבר על הבחירה במועדון, השאיפה להגיע ליורוליג, הפציעה של ג'ארד הארפר והמצב הביטחוני: ''המצב הביטחוני לא השפיע, לא יכול לחכות להתחיל. הפוטנציאל לא מוגבל''

עונת הנחיתות של הפועל ירושלים חזרה הערב (רביעי) לפעילות, כשהגארד החדש של הקבוצה, ג’יילן סמית’, נחת בנתב”ג אחרי ששיחק בנבחרת קרואטיה: “בחלון המשחקים האחרון חשבתי על זה ועדיין דיברתי עם המשפחה על כך שאני הולך להיות בישראל, אבל עכשיו, כשאני באמת כאן, זו תחושה סוריאליסטית. עכשיו באמת נחתתי כאן, ואני מתרגש להתחיל עם כולם”.

על ההחלטה להגיע לירושלים, אמר סמית’: “אני חושב שהפרויקט שיש להם כאן הוא באמת טוב. יש להם שאיפות מאוד גבוהות להגיע ליורוליג, ואני חושב שהפעם האחרונה שהיה לי משהו כזה הייתה כשהייתי ביורוליג, כשקבוצות רצו להגיע לפלייאוף וכדומה. מבחינתם לרצות שאהיה חלק מהפרויקט הזה, אני חושב שזה דבר מאוד טוב עבור שני הצדדים. ני חושב שהאוהדים כאן מאוד נלהבים לגבי כדורסל. אפשר היה לראות את זה בחודש שהיה להם ביורוליג, כשמכבי שיחקה את משחקי הבית, ואפילו הפועל תל אביב. אני חושב שזה משהו שחסר, ואני מתרגש לראות איך האוהדים בירושלים יהיו”.

ג’יילן סמית’ בנתב”ג (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

על היורוקאפ שמתחזק, אמר הרכש החדש: “יש לנו הרבה כישרון, אבל כבר ראינו קבוצות עם הרבה כישרון שלא הצליחו לממש אותו. אני מרגיש שאני מביא איתי את הניסיון שלי, יחד עם הרבה מהשחקנים. יש הרבה שחקנים שחדשים באירופה, או שנמצאים באירופה אולי שנה או שנתיים. ברגע שנתחיל להתחבר וליצור כימיה טובה בינינו, אני חושב שזה יהיה טוב מאוד עבורנו. אני חושב שלקבוצה שלנו יש פוטנציאל בלתי מוגבל, ללא ספק. המצב הביטחוני ממש לא הרתיע. דיברתי עם כל הארגון וכולם. הם דואגים לכך שהכל יהיה בטוח. אני לא מודאג יותר מדי מהמצב הביטחוני. יש לי ארגון טוב מאחוריי שידאג לי. לא רק לי ולמשפחה שלי, אלא למשפחה של כל אחד שנמצא במצב הזה”.

עם מי הוא הכי מצפה לשתף פעולה: “כמובן, יובל זוסמן. זכינו יחד באליפות בגרמניה. היו לנו משחקים ממש טובים והייתה בינינו כימיה ממש טובה. אני מתרגש לראות אותו מחר, כשאוכל לפגוש את הקבוצה. זה כנראה הדבר שהכי מרגש אותי בכל הנוגע לחברים החדשים שלי לקבוצה. ‘איפה יש אוכל טוב בירושלים?’, זה הדבר הראשון שאני הולך להגיד לו (צוחק). פשוט נשלים פערים. עברו שנתיים או שלוש מאז שהיינו חברים לקבוצה. פשוט אשב איתו, אשלים פערים ואשמע איך החיים שלו התפתחו. הפציעה של הארפר? אני, הוא ושייק מילטון אמורים להיות שלישייה מרכזית, עם הפציעה שלו נצטרך להיות אפילו יותר טובים כי עדיין מדובר ב-MVP של היורוקאפ פעמיים. זה יהיה מאמץ קבוצתי”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW