
ברק יצחקי: ”לא נכון להגיד משבר. אליפות עושים, לא מדברים”
מאמן בית''ר ירושלים היה עצבני אחרי ה-2:1 להפועל ב''ש במשחק העונה: ''להבדיל מהם, מ-2008 לא היינו בצמרת פעם אחת. אני מתמודד עם הציפיות שיצרנו לעצמנו ולא מתלונן''. עוזר: ''עם הקהל הייתה תוצאה אחרת''
חלומות האליפות של בית”ר ירושלים ספגו אמש (שני) מהלומה גדולה, כשהצהובים-שחורים הפסידו בטרנר 2:1 להפועל באר שבע, כך הפער מהפסגה צמח לארבע נקודות. המומנטום השלילי של ברק יצחקי ושחקניו נמשך דווקא ברגע הכי לא נכון, עם משחק רביעי ברציפות ללא ניצחון בכל המסגרות, ואם זה לא מספיק – בשבוע הבא מצפה לה מפגש עם מכבי תל אביב הלוהטת. איגור זלאטנוביץ’ כבש ראשון (38), גרגורי מורוזוב איזן (57) זמנית ואור בלוריאן הכריע (65). בכך, המאזן העגום נמשך: ב-38 משחקי הליגה האחרונים, בית”ר ירושלים ניצחה את הפועל באר שבע פעם אחת בלבד. ירדן כהן ומורוזוב יחמיצו את המשחק נגד האלופה בשל צהובים.
המאמן ברק יצחקי היה עצבני בסיום ולא אהב את השאלה הראשונה שנשאר בערוץ הספורט: “אני חושב שעשינו פה משחק נהדר, לשחק במגרש הכי קשה בארץ, לשאול אותי על המשבר, בטח בריצה שלנו, זה לא נכון. הייתה פשלה גדולה בגביע. היינו במשחק ברוב שלבי המשחק והתוכנית שלנו שהיא שונה ממה שבדרך כלל עבדה בצורה טובה. לחצנו אותם בצורה נהדרת והצלחנו להביך אותם הרבה פעמים בחצי הראשון, יצרנו מצבים ובדקות האחרונות הורדנו אותם לאחור ולא כל קבוצה יכולה לעשות את זה. אמנם הפסדנו אבל לא הגיע לנו”.

יצחקי הוסיף: “מאבק האליפות? אנחנו עדיין נמצאים שם. להזכירך ההפרש הוא רק ארבע נקודות מהפסגה. זה מאכזב אבל יש עוד משחקים עד לסיום הסיבוב ויש פלייאוף, הכל פתוח. אם בפתיחת העונה היו אומרים שבית”ר תהיה ברצף הזה אז היו מרימים גבה. עם האוכל בא התיאבון, בכלל לא רוצה לדבר על משבר. אני חושב שאנחנו נמצאים במקום שאנחנו נמצאים בו בזכות. זה עדיין מוקדם לדבר על אליפות, יש משפט שהוא קלישאתי אבל על אליפות לא מדברים אלא עושים. צריכים לעבוד הרבה יותר קשה כדי להגיע למקום הזה. מ-2008 המועדון לא היה בצמרת אפילו שנה אחת לעומת הפועל ב”ש, שזכתה בתארים. אנחנו לא היינו במקום הזה, אז אנחנו לא במקום הזה. אז לנפח את הציפיות ולהכניס לחץ לשחקנים…אני באמת גאה בשחקנים שלי”.
המאמן סיכם: “לא יודעים איך העונה תסתיים, אנחנו נמצאים במקום טוב ואסור לשכוח את זה. ניתן לתקשורת לעשות את שלה, שלא ישמע לרגע שאני מתלונן על הציפיות. בית”ר כמועדון הוא במקום טוב מאוד ואנחנו נמשיך לדחוף את עצמנו. אם ימשיך בדרך הזו אז השמיים הם הגבול. כמעט 20 שנה שלא התחרה בצמרת, מבין את ההתלהבות והרצון וההייפ”. על הקהל: “גם כשאנחנו מאכזבים לפעמים הקהל שלנו ממשיך לתמוך בנו. אלוהים יודעים איך הם נכנסו אבל בסוף שמענו אותם”. על היריבה הבאה: “אי אפשר אף פעם להספיד את מכבי תל אביב, ובאר שבע למדה את זה על בשרה בעונה שעברה. יהיה משחק מאוד קשה ולא פשוט אבל נצטרך לבוא, להביא אנרגיות חדשות, להוסיף קצת דברים על מה שעשינו היום ונקווה שננצח את המשחק”.

במסיבת העיתונאים התייחס יצחקי להדחה מהגביע: “המשחק מול בני יהודה היה לי מאוד קשה באופן אישי. אני יודע כמה זה היה חשוב למועדון, אכזבנו את הקהל והבעלים. הראתי לשחקנים קליפ לפני המשחק היום של כל הרגעים הטובים העונה. משחק אחד לא יכול להוריד אותנו. זה קשה מאוד לבוא לשחק פה בטרנר אחרי משחק כזה. השחקנים שלי גרמו לי להבין דברים טובים עליהם. אני גאה בהם על הדרך. החיסרון של עומר אצילי? אם אתה מנתח את המצבים, הגענו למצבים טובים. עומר הוא שחקן הכרעה, שחקן של מאני טיים. כמובן שכל שחקן הכרעה שחסר הוא משמעותי, אבל זה לא תירוץ”.
יצחקי סיכם: “אלו המשחקים שצריך לנצח בשביל לקחת אליפות, בוודאי. אין שאלה בכלל. חייבים לנצח משחקים כאלו, ועדיין יהיו עוד שני משחקים נגד באר שבע בפלייאוף העליון. ההפרש הוא ארבע נקודות, להזכיר לכם שהיו בעבר מקרים שזה הצטמצם, אני במקום שאני עומד פה גאה, משחקים כדורגל טוב, גורמים לטדי להיות בכל שבוע להיות מלא, גם בגביע, גם באכזבות, הקהל תומך. אנחנו מאוד גאים במקום שאנו נמצאים. איך תסתיים העונה אנחנו לא יודעים, נמשיך לדחוף את עצמנו. אנחנו במקום טוב, אסור לשכוח את זה. הניפוחים והציפיות שיצרנו ניתן לתקשורת להמשיך, אני לא מתלונן, נתמודד עם זה בדרך שלנו. בית”ר כמועדון הוא במקום טוב, לא רק כקבוצה, נמשיך לדחוף את עצמנו. השמיים הם הגבול אם נמשיך כך”.

שוער המשנה יהונתן עוזר, שפתח במקום מיגל סילבה המורחק, אמר: “על עצמי אני לא ממש אוהב לדבר, אבל על הקבוצה אגיד שבאנו כמו גברים. היו דרישות שלה צוות וביצענו אותן בצורה די טובה, חוץ ממה שהוביל להפסד, אני גאה בחבר’ה, אין לי מה להוסיף יותר מידי. אלו חיים של שוער, במיוחד שאתה מתחיל כשוער שני ואתה מבין שכל משחק אתה מתכונן כאילו אתה משחק, על אף שאתה יודע שתהיה על הספסל כנראה, אני מתנהל באותה צורה כל דבר, אז גם היום לא שיניתי משהו בשגרה. מיגל שלח לי כמה הודעות כדי להרגיע אותי, וסרטון כדי לתת מוטיבציה. לחץ? ישנתי די רגיל. הקריירה שלי עוד ארוכה, אני עובר מסלול יפה ושמח איפה שאני נמצא היום”.
עוזר הוסיף: “תחושת פספוס מהמשחק? היה חסר לנו קצת מזל מההתחלה. לפעמים חסר הגרוש ללירה, אני גאה בחבר’ה ונלך קדימה”. על המצב כשוער שני: “אני לא מצפה לכלום. בסוף יש צוות מקצועי, התפקיד שלי זה לעשות את התפקיד שלי הכי טוב. אנחנו קבוצה”. על הלחץ של לעלות ישר למשחק כזה: “נתנו לי בעיקר שקט. ברמות האלה כל אחד מבין שיש עליו את האחריות לבצע את העבודה שלו. נתנו לי ביטחון. חד משמעית אפשר לצמצם את הפער ולקחת אליפות, לא מסתכלים על ארבע נקודות מבאר שבע אבל, מסתכלים על המשחק הבא נגד מכבי תל אביב. נחיה ממשחק למשחק, צריכים את התמיכה של הקהל בבית. אם הקהל היה כאן התוצאה הייתה אחרת, חד משמעית, חד משמעית”.



