כדורגל ישראליליגת העל

ברק בכר: “לא כל כך סופרים אותנו וזה נותן לנו דרייב גדול”

מאמן מכבי חיפה דיבר לקראת המשחק מחר (שני, 20:30) מול מכבי ת''א: ''זה משחק בווליום אחר, חשוב לנו להוכיח במעשים ולא בדיבורים. יגיע מחליף לבנסון בקרוב''. חורה הודה: ''מאוד הופתעתי שנבחרתי לקפטן''

אחרי הניצחון הקשה 1:2 על הפועל רמת גן שנתן קצת אוויר לנשימה לאחר הלחץ שנוצר בעקבות משחקי גביע הטוטו, מכבי חיפה תגיע מחר (שני, 20:30) לאצטדיון בלומפילד, שם מחכה לה המבחן הרציני הראשון שלה לעונת 2026/27: מפגש עם מחזיקת הגביע מכבי תל אביב. הירוקים צפויים לשמור על ההרכב שפתח בניצחון הביתי מול האורדונים, כאשר גיא מלמד לא אמור להיות בסגל בשל פציעה בשריר התאומים.

גיא מלמד מתוסכל (אליאב אוזן)

המאמן ברק בכר אמר לקראת המשחק: “התחלנו את הדבר האמיתי במשחק הראשון מול הפועל רמת גן, היא קבוצה טובה, ראינו אותה גם אתמול מול הפועל באר שבע ולא צריך לזלזל. הפעם זה משחק ב’ווליום’ אחר בבלומפילד, משחק גדול זה ידוע. חשוב לי מבחינתי להראות את השיפור, נכון שבגביע הטוטו נראינו פחות טוב. הרגשתי שבמחזור הראשון היינו פחות חשופים והגענו ליותר מצבים. לאט לאט אנחנו נשתפר ככל שהעונה תתקדם. לא כל כך סופרים אותנו וזה נותן לנו דרייב גדול. מכבי חיפה זה מועדון גדול. אפשר להבין את מה שאומרים מסביב, אבל החוכמה שלנו היא להראות אחרת במעשים. נבוא צנועים”.

בכר הוסיף: “אני לא רוצה להשוות את עצמנו לעונה שעברה, אנחנו קבוצה כמעט חדשה לגמרי. אני בטוח שמכבי תל אביב תגיע הכי מוכנה שיש, מכבי תל אביב תמיד יודעת להרים את הרמה מול מכבי חיפה. אנחנו צריכים להיות מוכנים לזה ולהרים את הרמה. אני מסכים שיש דור של מאמנים צעירים ומוכשרים – והטקטיקה בהחלט באה לידי ביטוי, ולכן כמאמן אני צריך להרים את הרמה ולבוא מוכן לכל משחק. אני לא יודע אם הרמה של השחקנים בליגה בירידה. יש פה זרים וישראלים טובים, עוד לא באמת התחלנו את העונה, אז נראה את זה תוך כדי. מאוד חשוב לי לראות את הקבוצה מתקדמת ומחר זה מבחן מאוד חשוב וטוב עבורנו”.

שחקני מכבי חיפה (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

כאשר נשאל על רכש במקום מנואל בנסון הפצוע, השיב המאמן: “אנחנו עובדים על זה ואני מקווה ומעריך שזה יקרה בקרוב. אנחנו מודעים לסטטיסטיקה ויודעים שמכבי חיפה פתחה הרבה משחקים בצורה לא טובה בבלומפילד, אנחנו עושים הכל כדי לשנות את זה במעשים ולא בדיבורים. הבחירה בקנג’י חורה לקפטן? בסוף קפטן צריך להיות עם ערך מוסף, קודם כל באישיות, לפני המקצועי. קנג’י בחדר ההלבשה הוא משהו מיוחד. הוא מנהיג ויש לו אנרגיות טובות. הוא מאוד התרגש לקבל את התפקיד הזה ולקח את זה הכי טוב שיש, אני רואה את ההשפעה שלו ביום-יום על השחקנים ובאימונים. הוא גם עזר לנו להביא לפה לא מעט שחקנים. אנחנו בעונה חדשה, לא נשפוט את מה שהיה בעבר. הוא שחקן נהדר שלאט לאט ייכנס לכושר”.

בכר סיכם: “אני שמח שירין לוי חזר למכבי חיפה. הוא באמת עשה שנתיים מאוד משמעותיות בבית”ר ירושלים תחת לחץ מאוד כבד, לכן הלחץ עכשיו לא חדש לו. אני רואה אותו מתקדם ממשחק למשחק. הוא אמור להיות חלק חשוב מקישור טוב. הפצועים? גיא מלמד היה קצת פצוע, וזהו. נראה באימון מה מצבו”.

קנג’י חורה עם הכדור (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

הקפטן קנג’י חורה אמר: “אני ממש מתרגש ואני לא יכול לחכות למשחק מול מכבי תל אביב. זה מיוחד. חוויתי את המשחק הזה כמה פעמים בעונה שעברה וזה משחק מיוחד לשחקנים ולמועדון. אני מחכה לאווירה, כולם מדברים על המשחק הזה. מחר יהיה יום מדהים. אני רוצה שנהיה גאים בעצמנו בסיום, בלי קשר לתוצאה. הופתעתי שנתנו לי את סרט הקפטן. במועדון מאמינים בי ורואים בי מנהיג, זה דבר עצום מבחינתי. אעשה כמיטב יכולתי בתפקיד הזה”.

חורה הוסיף: “זו הזדמנות מדהימה לייצג את המועדון הכי גדול בישראל. אנחנו רוצים לנצח כל משחק, והמטרה האישית שלי היא להיות מוכן לכל משחק. אני מרגיש שאני ממש מוכן למחר. כשהגעתי לישראל המטרה שלי הייתה לזכות בתארים. הניצחונות יותר חשובים מהמספרים האישיים שלי. בכדורגל שופטים אותך על המשחקים שלך, אבל השערים יגיעו, אני נהנה”.

אוהדי מכבי חיפה (ישי נאמן)

בתוך כך, מכבי חיפה עדכנה כי גם לאחר פניית המועדון והדיון שנערך היום, משטרת מחוז תל אביב נותרה בהחלטתה שלא לאשר את הכנסת מלוא ציוד העידוד של האוהדים הירוקים באצטדיון בלומפילד. ממכבי חיפה נמסר: “מבחינתנו החלטה מסוג זה פוגעת במועדון, באוהדיו ובחוויית העידוד”.

עוד נמסר: “למרות לוח הזמנים הקצר, אנו קוראים למשטרת ישראל לשקול מחדש את החלטתה ולאפשר יחס שוויוני וחוויית כדורגל ססגונית ובטוחה לכולם. אנו קוראים ומבקשים מאוהדים שלנו שילוו את הקבוצה מחר בבלומפילד לכבד את הוראות גורמי הבטחון ולהימנע מכל פעולה שעלולה לפגוע בקבוצה”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW