ברזיל הביסה 0:3 את האיטי, 0:1 חשוב למרוקו על סקוטלנד
אחרי ה-1:1 המאכזב מול מרוקו, הסלסאו לא התקשו לנצח. קוניה כבש צמד, ויניסיוס סיים עם שער ובישול. ראפיניה נפצע והוחלף. אריות האטלס הבטיחו מעשית את מקומם בשלב הבא במונדיאל. טורקיה הפסידה והודחה

נבחרת ברזיל רשמה לפנות בוקר (אור ליום שבת) ניצחון קליל, 0:3 על האיטי. מוקדם יותר, מרוקו עשתה צעד משמעותי מאוד לעבר השלב הבא עם 0:1 יקר על סקוטלנד. הסלסאו בראש בית 3 ויפגשו במחזור הבא את סקוטלנד, שמדורגת שלישית אחרי מרוקו. האיטי רושמת הפסד שני בטורניר ובדרך הבטוחה הביתה. מי שסיימה את דרכה בטורניר כבר בשלב הבתים היא טורקיה שהפסידה 1:0 לפרגוואי ונותרה עם 0 נקודות מ-6 אפשריות.
ברזיל – האיטי 0:3
אחרי ה-1:1 המאכזב נגד מרוקו, קרלו אנצ’לוטי יכול לחייך. לאחר ששער של ראפיניה נפסל בדקה ה-12 בשל נבדל, בדקה ה-17 הסלסאו כבר חגגו: ויניסיוס ג’וניור בעט לשער, הכדור פגע בשחקן הגנה ומתאוס קוניה עט על הריבאונד – 0:1. אחרי החמצה של ראפיניה (29), בדקה ה-36 הגיע השני: שיתוף הפעולה בין ויניסיוס לקוניה שוב פעם עשה את העבודה בצורה נהדרת, כשהכוכב של ריאל מדריד מצא את זה של מנצ’סטר יונייטד בכדור אמנותי, והאחרון שלח פצצה לרשת כדי לקבוע 0:2 ולחגוג צמד.
שלוש דקות בתוספת הזמן של המחצית הראשונה, לוקאס פאקטה שלח כדור עומק לוויניסיוס שהמשיך בנגיעה לרשת של האיטי – 0:3 במחצית. בדקה ה-61, קרן של ז’אן-ריקנר בלגראד נחתה על ראשו של ריקרדו אדה שנגח בעוצמה כדור שנהדף על ידי אליסון באינסטינקט נהדר, אלא שהעוצמה שלחה את הכדור אל עבר השער, אך דנילו היה שם כדי להרחיק במספרת מקו השער. עד לסיום, שתי הנבחרות סיפקו החמצה כל אחת והתוצאה נשארה בעינה.
הרכבים
ברזיל: אליסון, דנילו, מרקיניוס, גבריאל, דוגלאס לואיס, ברונו גימארייש (אדרסון, 81), קאסמירו, ראפיניה (ריאן, 40), לוקאס פאקטה (גבריאל מרטינלי, 64), מתיאוס קוניה (אנדריק, 64), ויניסיוס ג’וניור (דנילו, 81).
האיטי: ג’וני פלאסיד, קארלן ארקוס (ווילסון איזידור, 46), ריקרדו אדה, ז’אן-קווין דוברן, האנס דלקרואה, מרטין אקספיריינס, ז’וסוואה קאסימיר (לואיסיוס דידסון, 62), דנלי ז’אן ז’אק, ז’אן-ריקנר בלגארד (דריק אטיין, 81), רובן פרובידנס (לני ג’וזף, 71), פרנזי פיירו (דומיניק סימון, 46).
סקוטלנד – מרוקו 1:0
בקושי שתי דקות מהפתיחה, מרוקו כבשה את הראשון: אשרף חכימי מסר כדור עומק נפלא לאיסמעיל סייבארי שדהר לתוך הרחבה ובעט מזווית קשה בעוצמה לרשת העליונה – 0:1 לאריות האטלס. בדקה ה-17 חכימי קיבל את כדור העומק בתוך ברחבה, המגן הצליח להגיע לכדור אבל בקושי, אנגוס גאן השוער הצליח לעצור אותו. ניאל אל איינאוי (30) ובילאל אל קאנוס (36) בעט מתוך הרחבה מעל השער, כאשר דקה בתוספת הזמן הגיעה הזדמנות ממשית ראשונה של הסקוטים: אנדי רוברטסון הגביה לרחבה וג’ון מקגין מצא את עצמו לבד ברחבה, אך מזווית קשה בעט רע מחוץ למסגרת. בדקה ה-50, סייבארי כמעט השלים צמד אך בעיטה שלו פגעה בהגנה וקפצה על המשקוף. שתי דקות לאחר מכן, חכימי הרים קרן, אל קאנוס נגח בפינה הקרובה ואנגוס גאן רשם הצלה גדולה. בדקה ה-85: סקוט מקטומיניי קיבל כדור בצד שמאל, עשה דריבל יפה ועבר שחקן אחד, נכנס לרחבה ומזווית קשה ניסה לבעוט, אך הכדור שלו נבלם ברגע האחרון ויצא לקרן.
הרכבים
סקוטלנד: אנגוס גאן, אנדי רוברטסון, קירן טיירני (בן דואק, 60), ג’ק הנדרי, גרנט הנלי, נייתן פטרסון (אנתוני רלסטון, 89), ראיין כריסטי (קני מקלין, 71), סקוט מקטומיניי, לואיס פרגוסון, ג’ון מקגין (רוס סטיוארט, 89), צ’ה אדאמס (לינדון דייקס, 71).
מרוקו: יאסין בונו, נוסייר מזראווי, עיסא דיופ, צ’אדי ריאד, אשרף חכימי, איוב בואדי, ברהים דיאס (איוב אמאימוני, 84), עזדין אונאי (סמיר אל-מורבאט, 90), בילאל אל קאנוס (שמסדין טלבי, 84), איסמעיל סייבארי (סופיאן רחימי, 84), ניאל אל איינאוי.
טורקיה – פרגוואי 1:0
טורקיה, הנבחרת שסיימה במקום השלישי את מונדיאל 2002 ושבה אליו לראשונה מזה 24 שנה סומנה כאחת שיכולה להפתיע, במיוחד לאור היכולת הטובה שהציגה ביורו הקודם. עם זאת ולמרות שליטה מוחלטת בכדור, היא מצאה את עצמה כמודחת השנייה מהטורניר. היא הנבחרת היחידה במונדיאל מאז תחילת המדידות ב-1966 שלא כובשת למרות 62 בעיטות לשער על פני שני משחקים שונים. הבוקר היא רשמה 32 מצבים, מתוכם 8 למסגרת, אבל כולם נעצרו אצל שוער פרגוואי. בעקבות התוצאה, פרגוואי תפגוש את אוסטרליה במחזור הבא לקרב ישיר על המקום השני כשהיא יודעת שהיא חייבת לנצח על מנת להבטיח את מקומה בשלב הבא. נבחרת ארה”ב כבר הבטיחה את ראשות בית ד’.
המשחק בסן פרנסיסקו נפתח בסערה: כבר בדקה השנייה, מטיאס גלארסה ניצל טעות בהגנה הטורקית, מצא את הרשת וקבע 0:1 מוקדם לזכות הדרום אמריקאים. השער של גלארסה נרשם כשער המהיר ביותר שנכבש במונדיאל הנוכחי, וטרף את הקלפים עבור הטורקים כבר מהפתיחה. רגע לפני הירידה להפסקה (45+3), קיבלנו רגע היסטורי נוסף. במהלך התקוטטות בין שחקנים על כר הדשא, קשר פרגוואי, מיגל אלמירון, בחר להסתיר את פיו כדי למנוע קריאת שפתיים. לאחר התערבות ובדיקה קפדנית של צוות ה-VAR, השופט שלף לעברו של אלמירון כרטיס אדום ישיר ובכך זו הייתה ההרחקה הראשונה אי פעם בתולדות המונדיאל בגין סעיף זה. למרות היתרון המספרי לאורך מחצית שלמה, החבורה של וינצ’נזו מונטלה המשיכה להיראות אובדת עצות ולא הצליחה לייצר שער שוויון, כך שהיא עם 0 נקודות ו-0 שערים אחרי שני משחקים.
הרכבים
טורקיה: אאורג’ון צ’אקיר, מרט מולדור, מריח דמירל, עבדולקארים ברדאקג’י (אורקון קוקג’ו, 86), פרדי קאדיולו (ארן אלמאלי, 71), יונוס אקגון (דניז גול, 60), הקאן צ’להאנולו, ארדה גולר, איסמעיל יוקסק (צ’אן אוזון, 60), קנאן יילדיז, קרם אקטורקולו (באריס יילמאז, 46).
פרגוואי: אורלנדו חיל, חואן קאסרס (אלכסנדרו מאידנה, 81), גוסטבו גומס, עומאר אלדרטה, ג’וניור אלונסו, מיגל אלמירון, אנדרס קובאס, דייגו גומס (גוסטבו ולאסקס, 67), מתיאס גלארסה (חוסה קנאלה, 90+1), איסידרו פיטה (דמיאן בובאדיה, 46), חוליו אנסיסו (גבריאל אבאלוס, 90+1).



