בלגיה סיימה ראשונה אחרי 1:5 על ניו זילנד, 1:1 בין מצרים לאיראן
השדים האדומים סוף סוף התפוצצו במונדיאל. טרוסאר כיכב עם צמד (28, 50), דה בראונה (66), לוקאקו (86) וסאלמאקרס (90+4) הצטרפו לחגיגה. הפרעונים בנוקאאוט לראשונה אי פעם, איראן עדיין מחכה לתוצאות אחרות

בית ז’ במונדיאל הגיע הבוקר (שבת) לסיומו עם 1:5 מרשים של בלגיה על ניו זילנד שסידר לשדים האדומים את המקום הראשון ומפגש מול אחת מהנבחרות שתסיים במקום השלישי, בעוד הקיוויז הודחו עם נקודה בלבד והם עדיין ללא ניצחון במסגרת הגביע העולמי. מצרים סיימה ב-1:1 מול איראן ב”משחק הגאווה” שבו הונפו דגלי גאווה רבים באצטדיון בסיאטל והעפילה מהמקום השני בדרך למפגש עם אוסטרליה בשלב 32 האחרונות. האיראנים סיימו במקום השלישי בבית, עדיין לא ברור האם זה יספיק להם כדי להעפיל.
בלגיה – ניו זילנד 1:5
השדים האדומים היו קרובים לשער כבר משריקת הפתיחה, אחרי שני משחקים ביכולת מאכזבת, והם מצאו את הרשת בדקה ה-28 מרגליו של לאנדרו טרוסאר שדחק מקרוב. שחקנה של ארסנל הכפיל בדקה ה-50 וכעבור 16 דקות קווין דה בראונה שלח כדור נהדר שקבע 0:3 והעלה זמנית למקום הראשון. אלייז’ה ג’אסט עוד צימק ל-3:1 בדקה ה-84 והוריד את בלגיה למקום השני, אבל המחליף רומלו לוקאקו היה צריך בקושי דקה אחת על הדשא כדי לנגוח את ה-1:4 בדקה ה-86 ולהחזיר את נבחרתו לפסגת הבית. החלוץ הוותיק, אגב, הפך למלך שערי בלגיה במונדיאל עם שישה. אלכסיס סאלמאקרס סגר את החגיגה עם השער החמישי ארבע דקות תוספת הזמן. הבלגים סופרים 15 משחקים רצופים ללא הפסד – הרצף השני הארוך בתולדות הנבחרת. השוער טיבו קורטואה עשה היסטוריה כשהפך לבלגי עם הכי הרבה הופעות במונדיאל (18).
הרכבים
בלגיה: טיבו קורטואה, טימותי קסטאן, ברנדון מכלה, ארתור תיאט, מקסים דה קויפר, האנס ונאקן, יורי טילמאנס (ניקולס רסקין, 85), לאנדרו טרוסארד (אלכסיס סלמאקרס, 72), קווין דה בראונה (אמאדו אונאנה, 72), ז’רמי דוקו (מתיאס פרננדס פרדו, 56), שארל דה קטלארה (רומלו לוקאקו, 85).
ניו זילנד: מקס קרוקומב, טים פיין (מייקל בוקסול, 64), פין סורמן, טיילר בינדון, ליבראטו קקאצ’ה (פרנסיס דה-ורייס, 79), מרקו סטמניץ’, ג’ו בל (קאלום מק-קוואט, 64), ריאן תומאס (בן אולד, 46), סרפריט סינג (ג’סי רנדול, 46), אלייז’ה ג’אסט, כריס ווד.
מצרים – איראן 1:1
נבחרת מצרים פתחה את ההתמודדות בסערה וכבר בדקה החמישית, כאשר מחמוד סאבר הכניע את עלירזה ביירנבאנד וקבע יתרון מוקדם. עם זאת, המשך המשחק האיר פנים פחות לפרעונים, שנאלצו להתמודד עם מכת פציעות – כולל הכוכב הגדול מוחמד סלאח שירד לספסל בדקה ה-57. בדקה ה-11 האיראנים קיבלו הזדמנות פז להשוות, אך מהדי טרמי החמיץ כדור עונשין מ-11 מטרים אחרי הדיפה נהדרת של השוער המצרי. למרות ההחמצה, החבורה המשיכה ללחוץ, ורמין רזאיאן (14) מצא את הרשת עם סיומת מזווית כמעט בלתי אפשרית. בדקות הסיום של ההתמודדות איראן כמעט ורשמה מהפך היסטורי שוג’ה חלילזאד כבר חגג שער ניצחון בדקה ה-90+5 שנפסל ב-VAR בטענת נבדל, ושתי דקות לאחר מכן סעיד עזתולאהי נגח מתוך הרחבה למשקוף.
הרכבים
איראן: אלירזה בייראנבנד, רמין רזאיאן, חוסיין קאנאני, שוג’אע ח’לילזאדה, עלי נמתי (סאלח חרדאני, 46), מילאד מוחמדי, סאמאן גודוס (שהריאר מוגנלו, 67), מוחמד גורבאני, סעיד עזאטולאהי, מוחמד מוהבי (עלירזה ג’אהנבאחש, 90+1), מהדי טארמי.
מצרים: מוסטפא שובייר, מוחמד האני, ראמי רביע, מוחמד עבדלמונם (יאסר איברהים, 14), אחמד פתוח, מוהנד לאשין, מחמוד סאבר (מרואן עטיה, 46), אימאם עשור (עומאר מרמוש, 46), מוחמד סלאח (זיזו, 57), מוסטפא זיקו (חמזה עבדלכרים, 76), מחמוד טרזגה.



