בזכות שער עצמי של ראמוס: ברצלונה ניצחה 0:1 את סביליה
דווקא הבלם הוותיק - מסמליה הגדולים של ריאל מדריד בעשור האחרון - היה זה שהכריע את המשחק בדקה ה-76. בארסה חזרה למסלול הניצחונות ושובה לפסגה. דורטמונד עלתה לפחות זמנית לפסגה עם 1:3 על הופנהיים

ביום שלישי ברצלונה חזרה פעמיים מפיגור, אבל זה לא הספיק לה כדי לנצח את מאיורקה שמולה היא נפרדה רק ב-2:2. הערב (שישי) הקטאלונים שבו הביתה והשבוע העמוס שלהם נמשך עם 0:1 על סביליה שהחזיר לפחות זמנית את בארסה לפסגה. לצערו של צ'אבי, הוא איבד לפני ההפסקה את ראפיניה שנפצע ונמצא בספק גדול לקלאסיקו בעוד כחודש.
המשחק עצמו התנהל באווירה עוינת בין שני המועדונים לפני המשחק שכן זוכת הליגה האירופית החרימה את המפגש בשל פרשת נגריירה, בעוד הקטאלונים זעמו והבהירו שמערכת היחסים בין שני המועדונים הסתיימה. כזכור, בארסה ושני נשיאה לשעבר, ז'וסף מריה ברטומאו וסנדרו רוסל, חשודים בתשלום שוחד לחברה בבעלותו של חוסה מריה נגריירה, מי שכיהן בעבר כיו"ר איגוד השופטים בליגה הספרדית.
לבסוף, מבין כל השחקנים על כר הדשא, אחרי שברצלונה רשמה מספר החמצות ענק מרגלי רוברט לבנדובסקי, ז'ואאו פליקס ופרמין שבמחצית הראשונה החליף את ראפיניה שנפצע, דווקא סרחיו ראמוס, בלם סביליה בן ה-37 שכל כך מזוהה עם ריאל מדריד, כבש בדקה ה-76 שער עצמי שסידר לברצלונה שלוש נקודות יקרות. במשחק עצמו בארסה רשמה מספר החמצות וגם נהנתה מהצלה אדירה של גאבי שמנע שער בטוח.
גרמניה, מחזור 6: הופנהיים – בורוסיה דורטמונד 3:1
הצהובים-שחורים עם ניצחון ליגה שלישי ברציפות, בעוד המארחת נעצרה אחרי ארבעה ניצחונות רצופים. המשחק נפתח טוב מבחינתה של דורטמונד, כאשר בדקה ה-18 יוליאן ברנדט מצא בכדור עומק את ניקלאס פולקרוג שניצל חור בהגנה של הופנהיים וכבש את הראשון שלו במדי הצהובים-שחורים. שבע דקות לאחר מכן, מאטס הומלס טעה פעמיים וביצע פנדל בתוך הרחבה. אנדריי קראמריץ' השווה מהנקודה הלבנה.
על סף ההפסקה דורטמונד החזירה לעצמה את היתרון, כאשר דוניאל מאלן שפרץ טוב באגף והעביר כדור רוחב, השוער אוליבר באומן שמט ומרקו רויס עט על המציאה כדי לקבוע 1:2 ולהבקיע מחזור שני ברציפות. רמי בנסאביני אמנם הורחק בצהוב שני בדקה ה-71, אבל גם בלעדיו דורטמונד הצליחה להחזיק מעמד ואפילו לחתום את התוצאה עם שער אדיר של יוליאן ריירסון שחטף כדור מ-70 מטרים ורץ כל הדרך לעבר השלישי.