כדורסלליגת העל

ארי שטינברג הודה: "דואג במקסימום לקראת הדרבי הקרוב"

יו''ר מנהלת הליגה דיבר במסע''ת לקראת פתיחת העונה: ''מודאג לקראת הדרבי הבא. עובדים בשביל פתרון. מבחן התוצאה מוכיח שכולנו טעינו, אסור שאוהד ירגיש עבריין. אפעל להכנסת הגביע לתוך משחקי הליגה''

ליגת העל בכדורסל תצא לדרך ביום שישי והתואר הראשון של העונה יחולק בהמשך הערב (ראשון) כאשר יתקיים גמר גמר גביע ווינר בין מכבי תל אביב להפועל ירושלים, אבל עוד קודם לכן נערכה מסיבת העיתונאים של מנהלת הליגה לרגל פתיחת העונה, בהשתתפות יושב הראש ארי שטינברג.

שטינברג אמר: "כשקבענו את מסיבת העיתונאים בתאריך הזה, תוכננה מסיבת עיתונאים חגיגית לפתיחת העונה החדשה וכל ההתרגשויות שמביאה עימה עונה חדשה, אבל המציאות שוב הוכיחה לנו שאנחנו יכולים לתכנן תוכניות, אבל בסוף יש מציאות ולצערי המציאות לא פשוטה. אנחנו יושבים כאן היום, בדיוק באותו במקום בו לפני כמה ימים בלבד קרה אירוע חריג בליגה שלנו ובספורט הישראלי בכלל. אמרתי ואגיד שוב ושוב – מבחן התוצאה מוכיח שכולנו טעינו, כל האקו-סיסטם, כי עובדתית לא היה משחק".

היו"ר הוסיף: "האחריות היא קודם כל עלינו ואנחנו לא מקלים ראש ולו לרגע באחריות שלנו ושלי כיו"ר המנהלת. האירוע הזה הדיר שינה מעיניי. כל מי שידו נוגעת בענף הכדורסל, כולם כולל כולם מלאי כוונות טובות, אבל אם כל אחד ימשיך להתמקד בעצמו ובכוונות הטובות של עצמו, לא יהיה ספורט. אם כל אחד ידאג רק לחלק שלו בעוגה, לא תהיה עוגה. אוהד צריך להרגיש בטוח מאוד כשהוא מגיע לאולם כדורסל או למגרש כדורגל".

אחרי דרמה גדולה: מכבי תל אביב אלופה בפעם ה-56
השר מיקי זוהר ויו"ר המנהלת ארי שטינברג עם צלחת האליפות (שאול גרינפלד)

שטינברג המשיך: "אסור שאוהד ירגיש לא רצוי או שמתייחסים אליו כעבריין בפוטנציה, אבל באותה נשימה אנחנו לא יכולים להתעלם מהאלימות המתגברת במגרשי הספורט ובמדינה כולה. אוהדים צריכים לדעת שיש מי ששומר ודואג להם שיחזרו הביתה בשלום וברור שהם לא צריכים לחשוש שיראו אותם כמטרה. הספורט שייך לאוהדים ואכן אין זכות קיום לספורט בלי אוהדים.

היו"ר הוסיף: "אחרי החג, אני מתכוון לכנס את כל הגורמים הרלוונטיים ולמצוא פתרון לטווח הארוך. אירועים כמו שקרו השבוע, אם זה במגרשי הכדורגל ואם זה אצלנו בכדורסל לא יכולים לחזור על עצמם ואם לא נשלב כוחות בשביל למנוע אותם ולעצור את כדור השלג המתגלגל הזה, המצב הנוכחי רק יחמיר ואני באופן אישי באמת חושש לגורלו של הספורט הישראלי. אנחנו חייבים לעשות משהו".

שטינברג המשיך: "מבחינה מקצועית, אני בטוח שהכדורסל הישראלי יעשה קפיצת מדרגה משמעותית בשנים הקרובות בפרט לכל מה שקשור בליגת העל, אם זה בזכות הבעלים החדשים של הפועל ירושלים מתן אדלסון והפועל תל אביב עופר ינאי, אנשים מעולים בעלי כוונות טובות, שהצטרפו אלינו העונה, וגם בזכות מתווה השר שהביא 25 מיליון שקלים לקבוצות ונתן פתרון לחלק מהבעיות של השחקן הישראלי וצמצום הפערים בליגה. זו בשורה ענקית לכל הקבוצות".

שטינברג: ''הנפת צלחת הערב? הביטחון הוא מעל הכל''
היו"ר ארי שטינברג (עודד קרני, מנהלת הליגה)

היו"ר אמר עוד: "כשנכנסתי לתפקיד בחודש ינואר האחרון, שמתי לעצמי כמטרה עיקרית להביא קהל חדש ליציעים. להוציא מהידיים של הדור הצעיר את המכשירים הסלולריים והמסכים ולהביא אותם לאולמות הכדורסל. ברור לי שאם המצב לא ישתנה, לא רק שקהל חדש לא יבוא, גם הקהל הטוב והתומך של הכדורסל הישראלי יאבד את האמון. לא אתן לזה לקרות. אני רוצה שהורים לילדים וילדות ירגישו בטוחים לשלוח את היקר להם מכל למגרשים ולחבר אותם לענף המדהים הזה. נותר לי רק לקוות שנחווה ימים שקטים יותר בספורט הישראלי ובמדינה. אני מאחל לכולנו עונה מסקרנת, מותחת ומעניינת כמו שליגת ווינר סל יכולה לספק".

שטינברג נשאל על הדרכים להביא קהל חדש למגרשים ולשפר את חווית האוהדים: "אנחנו צריכים לזכור שאם מנתחים את האלימות בכדורסל, האווירה אולי אלימה, אבל אם מנתחים אפילו את הדרבים, האירועים האלימים הם מינורים. אי אפשר להתעלם מהם כמובן. ברמת הפקת הלקחים ובכלל בהפקה, נהיה הרבה יותר משמעותיים ועם הרבה יותר דגשים, זה אמור לתת מענה. ברמת חווית המשחק עצמו, יש לנו כמה הפתעות. נביא אמנים ופעילויות לכל המשפחה. אנחנו צריכים לפתור את בעיית האלימות. ביום חמישי לא הייתה פה אלימות, אבל גם לא היה משחק. אנחנו רוצים משחק ולא רוצים אלימות. אנחנו הולכים לקיים דיונים כדי למנוע את ההידרדרות הזו. אנחנו נביא קהל חדש ונעשה את זה כשכולם יהיו בטוחים. אני אופטימיסט מטבעי, אחרת לא הייתי לוקח את התפקיד הזה על עצמי. אני כבר בשיחות עומק עם בעלי הקבוצות וגם עם האוהדים, נעשה את זה ביחד איתם, גם הם מבינים שצריך שינוי. אנחנו נביא פיתרון".

היו"ר נשאל על ההכנות לדרבי הבא: "אני מודאג מאוד, נתחיל לעבוד על זה מיד. אנחנו הפקנו לקחים באופן מקסימלי מהדרבים הקודמים. ביום חמישי ההנהלות ואפילו האוהדים הגיעו רגועים, ללא מתח ואפילו ללא יריבות. לצערי, כנראה נלחמתי את המלחמה הקודמת ולא את המלחמה הבאה. מה שקרה לא היה צפוי. תמיד צריך לצפות את הבלתי צפוי, אבל זה לא קרה. יש ועדה בנושא האלימות, בראשות גיא הראל, כבר היו מסקנות כלשהן על אירועים כאלו ואחרים, אבל החלטנו להמשיך ולחשוב על הדברים והוועדה תביא את מסקנותיה בקרוב. אני רוצה לנתק את העונשים מהקבוצות ולהעביר אותם לפרט. אנחנו צריכים את כל הקהלים, כולל קהלי חוץ. אנחנו עושים הכל כדי למנוע תקלות. הכדורסל בישראל לא אלים, הרוב המוחלט של המשחקים עובר באופן מושלם. יש משחקים נפיצים ואסור לנו להוציא את רוח הספורט מהמשחק. אנחנו צריכים למצוא את האיזון. כולם רוצים להירתם למציאת פתרונות".

אחרי דרמה גדולה: מכבי תל אביב אלופה בפעם ה-56
אוהדי מכבי ת"א בדרבי (שאול גרינפלד)

על הניסיון למנוע התנגשויות בין משחקים של אותו מועדון בכדורסל ובכדורגל: "הרצון שלנו הוא שיהיה רייטינג גבוה ככל הניתן ושתהיה חוויה מושלמת. אנחנו רוצים לעשות את המקסימום עבור האוהדים והקבוצות. לא תמיד הנהלות הקבוצות רוצות את מה שאנחנו רוצים. אם הייתם יודעים מה בדיוק קרה, לא הייתם באים בטענות למנהלת. אני לא בא להסיר אחריות. אין אפס, הכדורגל הוא מוביל ולא זז, הוא חזק יותר גם מול הערוצים המשדרים. אנחנו מנסים שלא ייפול ביחד, אבל יש לנו מחויבות לווינר, לערוץ הספורט, לקבוצות ולאוהדים. הצלחה של קבוצה ישראלית באירופה חשובה מאוד לכולנו. זה מורכב מאוד, אבל קבוצות רבות מליגת העל משחקות באירופה. אנחנו רוצים שהם יצליחו, אבל רוצים גם הבנה מהקבוצות".

על שעות המשחקים: "השעה 21:00 בעייתית למשפחות והייתי רוצה שהיא תשתנה, אבל יש לנו גם שיקולי רייטינג. אנחנו צריכים לדאוג לעוד 'שחקנים' במנהלת הליגה שהם שותפים שלנו. עובדתית יש גם משחקים בשישי בצהריים, שזה משחק למשפחות. אני לא אוהב את השעה המאוחרת, אני אנסה שיהיו כמה שפחות משחקים בשעה הזו, אבל לא אצליח ביום הראשון. אבל זו המגמה וזה הרצון". 

על אפשרות הרחבת סדרות הפלייאוף: "בעיניי, סיום הליגה צריך להיות בסדרות של הטוב מ-5 משחקים, כי אלו הם המשחקים הכי מעניינים. לשינוי כזה יש משמעויות כלכליות, בין היתר בגלל גדלי האולמות. אנחנו צריכים לאזן בין הרצונות. השנה יש 13 קבוצות, בשנה הבאה יהיו 14 קבוצות, אני לא אוהב את זה, אבל זה מה יש. השינוי יהיה סוג של פליי-אין אולי, שלושה סיבובים מלאים לא יוכלו לקרות. נרצה לעשות שינוי גם בסדרות הגמר. יש לי הסכמה גם מאיגוד הכדורסל שנבחן את מה שה-NBA עושים, שאולי גביע המדינה יהיה חלק מהנקודות של הליגה. אני לא אוהב את זה שיש לפעמים משחקים בלי משמעות, בעיקר בתחתית. אני רוצה לעשות רפורמה, אביא תוכנית סדורה שלוקחת בחשבון את כל האינטרסים והשיקולים. אני לא חושב שנגיע לזה השנה".

אוהדי הפועל ת"א (אתר FIBA)

על גיוס הספונסרים: "אנחנו צריכים להיות יותר 'מגניבים' ואנחנו עושים צעדים בדבר הזה. עולם הרשתות הוא העולם היום והוא הדבר החדש. אנחנו הולכים להשקיע מאוד באמצעי המדיה ובחווית הצפייה עצמה במגרשים. אני הולך לשנות תפיסה במנהלת שתהיה יותר שיווקית, כי זו תפיסת עולמי. המנהלת צריכה להיות יותר שיווקית ולהשקיע יותר בפיתוח הליגה, זה בהכרח יביא עוד ספונסרים. ראיתי שיש השנה הזדמנות עם משרד הספורט, להביא כספים שמעולם לא היו בכדורסל הישראלי, הבאנו 25 מיליון שקלים שהם סכום עצום לעונה הזו ולעונה הבאה. הבאנו עוד כמה ספונסרים לא גדולים, אבל חשוב לי שהכסף לא יהיה רק כסף ציבורי. הבעלים החדשים שנכנסו לליגה ייתנו לנו יותר הייפ ואמצעים. בעזרת זה ובעזרת סמנכ"ל שיווק חזק/ה, נביא את הדברים האלו. אני רוצה תוך לא הרבה זמן להיות ליגה יותר עסקית שפונה לאקו-סיסטם מסביב ולהכניס עוד כוחות חדשים למשחק הזה".

על שיתוף הפעולה עם איגוד הכדורסל ומפעל הגביע: "מול האיגוד יש לי שיתוף פעולה מוחלט ואני מתכנן לשתף פעולה עם כל מי שהכדורסל חשוב לו. אני באתי לעשות ולשנות, להיטיב עם הדבר. מה שיעזור לי להיטיב, איתו אני הולך. האיגוד הוא פרטנר נהדר. הגביע יהיה חלק מהטבלה באמצע העונה וכל משחק יהיה חשוב מאוד. הנושא של גביע ווינר סל, גם אותו צריך לבחון. אולי נוציא אותו לפריפריה במטרה להביא יותר קהלים חדשים. אסור לשכוח שהקהל החדש יבוא ממקומות כמו עפולה ובאר שבע, אנחנו צריכים להשקיע שם ולעזור להם באמצעים שלנו להביא את הקהלים האלו".

על הענישה הפרסונלית: "זה מתסכל מאוד. צריך פה שופט ספורט, נקודה. זה מה שאמור לקרות פה. הדלתות המסתובבות האלו לא עוזרות לאף אחד, זו בדיחה. המשטרה מאוד רוצה למצוא פתרונות וסופגת את כל האש. הם רוצים לתת לנו ביטחון. אני באמת מאמין ומקווה שיהיה שינוי בכל הנושא הזה. אני לא אוכל לשנות את זה. אני לא עוצר את האוהדים ולא משחרר אותם. אין לי את האמצעים בחוק. הנושא הזה נוגע בכולם, נצטרך פה את ההנהלות והאוהדים. אין אוהד שכיף לו לנשום עשן או הנהלת קבוצה שרוצה להתחיל משחק באיחור. אנחנו צריכים לדאוג שהכניסה למשחק וחווית הצפייה תהיה כיפית. אני יכול לומר שהשר בתמונה ובעלי הקבוצות בתמונה, שזה מאוד חשוב, כולם רוצים לפתור את הבעיה. אנחנו צריכים את המשטרה, אנחנו צריכים שהאוהדים עצמם ירצו לפתור את הבעיה. יצטרכו להיות פה צעדים דרסטיים. הגישה שלי אומרת שיד חזקה לא מספיק, עובדתית. אם אתה בא מוכן למלחמה, זו נבואה שמגשימה את עצמה. כשהורידו את הגדרות במגרשי הכדורגל, הפלא ופלא, אנשים נרגעו. זו לא היסטוריה רחוקה. גם פה אנחנו צריכים לעשות את זה ביחד, כולל התקשורת. אנחנו רוצים לפתור את הבעיות, לא להעצים אותן. אני באתי לפתור ואני מתכוון לפתור".

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button