אפריפה: "לפני שנתיים חשבתי שפריס זה חלום רחוק שלא יתגשם"
אלוף אירופה עד גיל 23 בריצת 200 מטר דיבר לקראת אליפות ישראל: ''מכוון הכי גבוה שאפשר, להגיע לפריס 2024 יעזור לי''. קפיטולניק, שהתאושש מפציעה שהשביתה אותו לאחרונה: ''אני חוזר חזק מתמיד וללא כאבים''

לקראת אליפות ישראל ה-87, איגוד האתלטיקה קיים היום (רביעי) מסיבת עיתונאים מיוחדת לקראת התחרות שתתקיים בתחילת שבוע הבא (30-31 ביולי), באצטדיון בגבעת רם בירושלים, שם גם תיערך אליפות אירופה עד גיל 20 בשבוע שלאחר מכן. למסיבת העיתונאים הגיעו מנכ"ל האיגוד גל לוי, האצן בלסינג אפריפה, הקופץ יונתן קפיטולניק, זורקת הדיסקוק אסטל ולאנו, ספורטאית הקרב-רב נועה לוי, כמו גם רוגל נחום ואיתי מגידי.
אפריפה, שהוכתר לאחרונה כאלוף אירופה עד גיל 23 בריצת 200 מטר, אמר: לא ירדתי לקרקע מאז מדליית הזהב באליפות אירופה כי אני תמיד עם הרגליים על הקרקע. האמת שאני מתרגש להתחרות בירושלים. אני ארוץ את ה-100 וה-200 מטר, ואני רוצה לקבוע שיא ישראלי חדש. אני בא להפציץ וליהנות, כך שאתן שואו לקהל שיבוא לאצטדיון. אני גם מרגיש יותר טוב מבחינה פיזית. פריס? לפני שנתיים זה לא היה ריאלי מבחינתי להתחרות במשחקים האולימפיים, חשבתי שזה חלום רחוק שאולי אפילו לא יתגשם. באליפות העולם עד גיל 20 בקולומביה ראיתי שאני מסוגלת להגיע לאולימפיאדת פאריס. אני מקווה שאעשה את הקריטריון באליפות ישראל או לפחות אשיג ניקוד גבוה לדירוג העולמי. עכשיו אני מבין שהכל פתוח ואני מכוון הכי גבוה שאפשר, כי להגיע למשחקים האולימפיים בגיל צעיר זה הרבה ניסיון שיעזור לי לעתיד".

קופץ המוט קפיטולניק, שהתאושש מפציעה שהשביתה אותו כמעט שנה שלמה, יקווה לזכות בפעם הרביעית ברציפות בתואר אלוף ישראל: "השנה האחרונה שלי לא התנהלה כמו שרציתי וציפיתי שתהיה, אבל פציעות זה משהו שקורה וצריך לדעת איך להתנהל איתן. אני מגיע במצב טוב וללא כאבים לאליפות ישראל. יש קופצים צעירים שרוצים להצליח, אבל אני מאמין שאגיע חזק ושאוכל לנצח. המשחקים האולימפיים זה מישהו שכל אחד מייחל לעצמו. עברתי שנה של החלמה, שמתי אותה בצד כדי שאוכל להתחרות בכשירות מלאה בשנה האולימפית. הייתי יכול לחזור מוקדם יותר כדי להגיע לאליפות העולם, אבל העדפתי לזרוק את השנה הזאת כדי להגיע לשנה האולימפית שהיא החשובה ביותר".
אלופת ישראל בקפיצה לרוחק וב-400 מטר משוכות, נועה לוי: "למרות שקפיצת רוחק זה לא מקצוע שאני מתאמנת עליו, זו אהבה נעורים ואני מאוד נהנית ממנה. בכל אופן, אתמקד ב-400 משוכות. השנה עשיתי קפיצת מדרגה משמעותית עם שיא אישי חדש. האצטדיון בירושלים ערוך לתחרויות גדולות ורק חסר שהקהל יבוא לדחוף אותנו להצליח".

זורקת הדיסקוס, אסטל ולאנו: "הגיע אלינו מאמן מתנדב חדש. הוא שינה את כל תוכנית האימונים, גם בפן הפיזי וגם במנטלי. התאמנו כל השנה, בכל התנאים, אז בתחרות אנחנו יודעים לעמוד בכל מצב – כי אין ברירה. אני בכושר מאוד טוב. אני באה לתת בראש".
מנכ"ל האיגוד גל לוי: "אנחנו בדרך לאירוע גדול נוסף בארץ עם אליפות אירופה עד גיל 20 ובשנה הבאה תתקיים גם גראנד פרי ירושלים, אבל אלופת ישראל היא האירוע הכי מרגש שיש בשנה. זו תהיה תחרות ברמות הגבוהות ביותר והוא יהיה באירוע אירופי לכל דבר כי הוא יהיה אירוע המבחן של אליפות אירופה עד גיל 20. הבאנו אתלטים זרים ברמה גבוהה אבל הם באו להתאמן ולא ייקחו חלק בתחרות".
המנהל ההישגי רוגל נחום: "יש פה אתלטים צעירים מאוד, עם הישגים מאוד טובים ומוכחים בזירה הבינלאומית. בקפיצה לרוחק יש חבורה צעירה שנושפת בעורפה של הקופצים הוותיקים שלנו. יהיה מעניין גם לראות את ריצת 100 המטרים. אליפות ישראל היא תמיד תחרות שהיא טובה לספורטאים ולקהל. אנחנו מרכזים את הטובים ביותר מכל מקצוע, כולם מגיעים לתחרות. ספורטאים נוספים מהעולם מגיעים בעיקר בגלל האווירה. חנה מיננקו? אם היא מחליטה שהיא הולכת למשחקים האולימפיים – היא תהיה שם. ואם היא תהיה שם – היא תעשה את המיטב. הכל ברגליים שלה".