
אם יצורף חלוץ זר: גיא מלמד צפוי לבקש לעזוב את מכבי חיפה
דין דוד עזב ליפן, ג'ורג'ה יובאנוביץ' הגיע ומתנהל משא ומתן מתקדם מול טריבנטה סטיוארט הג'מייקני. אם האחרון יגיע, מלך השערים בעונה שעברה עשוי לבקש לעזוב. עיסאת יישאר, חרמש מבוקר באוקראינה
האם מלך שערי ליגת העל בעונה החולפת יעזוב את מכבי חיפה אחרי חצי עונה בלבד? גיא מלמד הצטרף לירוקים בחלון ההעברות של ינואר, אך התקשה להשתלב וכבש 4 שערים ב-14 הופעות ליגה בלבד לאחר שהבקיע 16 שערים בחצי עונה בהפועל חיפה.
מלמד מבין כי ייתכן ותהיה לו השנה תחרות מול שני שחקנים זרים. הראשון הוא ג’ורג’ה יובאנוביץ’ שכבר חתם על חוזה לעונה אחת, בעוד האפשרות לצרף חלוץ זר נוסף עדיין על הפרק. מגעים עם טריבנטה סטיוארט הג’מייקני בעיצומם ואם המשא ומתן יבשיל, לירוקים יהיו שלושה חלוצים בכירים בסגל – זאת לאחר עזיבתו של דין דוד ליפן. נראה שהיעד הבא של מלמד יהיה בחו”ל שכן כרגע בית”ר ירושלים והפועל תל אביב מעדיפות לצרף חלוץ זר, למרות שלא פוסלים שם את המועמדות של מלך השערים בעונה החולפת.

בינתיים, אחרי שצירפה את בר לין והגיעה לסיכום על צירופו של דניאל גולאני, קריבבס האוקראינית פנתה למכבי חיפה על מנת להחתים את ליאם חרמש בהשאלה עם אופציית רכישה. קריבבס סיימה את העונה האחרונה במקום החמישי עם 47 נקודות – מרחק של 23 נקודות מהאלופה דינמו קייב. את הקבוצה מאמן לא אחר מאשר אקס מכבי תל אביב פטריק ואן לוון, לשורותיה מונה רק לפני חודש. באשר לליסב עיסאת שמעורר עניין במכלן הבלגית, במכבי חיפה בונים על הבלם הצעיר ואין להם שום כוונה למכור אותו הקיץ.
בנושא אחר, הקשר מנואל “שואו” קאפומאנה חתם רשמית על החוזה בשורות קוצ’אליספור, העולה החדשה לליגה הטורקית הראשונה, והושאל ממכבי חיפה עם אופציית רכישה. הוא שיחק עונה אחת במכבי חיפה, רשם 32 הופעות בכל המסגרות – 21 מתוכן בליגה, לפני שהושאל לדאלאס בעונה שעברה. מכבי חיפה פינתה כעת מקום לזר נוסף וכעת היא מחזיקה בשבעה זרים, כאשר לורנצו שימיץ’ אמור גם הוא לעזוב את הקבוצה, מה שייתן לה כמובן אפשרות לצרף שני זרים נוספים.
בתוך כך, מי שמסתמנת כיריבה של מכבי חיפה בסיבוב השני של מוקדמות הקונפרנס ליג היא טורפדו בלאז ז’ודינו מבלארוס, שניצחה 0:3 במשחק הביתי בהונגריה את רבוטניצקי הצפון מקדונית. סטיבן אלפרד, אקס הפועל חדרה, נכנס כמחליף וכבש את השער האחרון בתוספת הזמן.



