כדורגל ישראליליגת העל

אלמוג כהן: “ההפסד גרם ליותר מוטיבציה, מאמין בנו במיליון אחוז”

מאמן בית''ר ירושלים הוסיף לקראת משחק ההשלמה מחר (חמישי, 20:30) מול הפועל ת''א: ''מאמין שנעשה את הקפיצה. יכולים להתמודד על האליפות, הוכחנו שהכסף לא מכריע''. וורקו: ''רוצה לתת כל מה שיש לי''

בית”ר ירושלים תתארח מחר (חמישי, 20:30) אצל הפועל תל אביב, למשחק הדחוי מהמחזור הראשון בליגת העל. הקבוצה מהבירה מגיעה למפגש הגדול בבלומפילד אחרי פתיחת עונה כואבת במיוחד, עם תבוסה 4:1 למכבי נתניה, ותקווה להשאיר את ההופעה החלשה מאחוריה ולרשום ניצחון ראשון העונה. נאנה אנטווי וג’ונבוסקו קאלו ייעדרו מהמשחק מול האדומים, כאשר ירדן שועה כשיר ואמור לפתוח בהרכב.

המאמן אלמוג כהן, שחגג אתמול יום הולדת 38, אמר: “נשמח לנצח את הפועל בבלומפילד, היה יותר מושלם אם היינו מנצחים את נתניה. אנחנו צריכים לבוא לכל משחק באותה גישה, כמו עד המשחק נגד נתניה. בגלל זה גם כולם האמינו בנו, ומחר בעזרת השם נחזור לשיא שלנו. עם עבודה קשה, ריצה ודברים יעבדו. הביקורות? מי שמכיר אותי יודע שזה רק גורם לי למוטיבציה יותר גדולה ועכשיו אני רוצה את זה יותר מבעבר, אבל צריך לדבר בתוצאות. עבדנו על כמה דברים שאנחנו רוצים לדייק יותר. אני מאמין בנו במיליון אחוז”.

על מצב הסגל, אמר אלמוג כהן: “הגענו מאוד מוכנים לאירופה, עם סגל כמעט מלא. קבוצה שרוצה תארים תמיד רוצה להתחזק וכל עוד החלון פתוח תמיד יכולים לקרות דברים. עוד באמצע העונה שעברה כשהחתמנו את דניאל וורקו ונועם מוצ’ה, ולקראת העונה החתמנו את שון וייסמן ויוג’ין אנסה, מה שקבוצות אחרות טיפה התקשו ונראה היה שאצלן התעכב. לא מסתכל על אחרות, יש לנו סגל טוב ומקצה שיפורים קטן. לא הכסף עושה את הקבוצה, והוכחנו את זה שנה שעברה שהתחרינו על אליפות עד הסוף. אין תירוצים וצריכים לעמוד בציפיות, כי אנשים מאמינים בנו”.

שחקני בית”ר ירושלים חוגגים (ליאת אבשלומי)

על היריבה, אמר המאמן: “הפועל תל אביב קבוצה מאומנת, ברדה מאמן מצוין. אבל אנחנו באים לשחק את הכדורגל שלנו. למחוק את המשחק מול נתניה ולהראות מה שהראינו עד המשחק הזה. אני לא מעביר מסרים דרך התקשורת. אני אומר מה שאני חושב. אני חושב שאנחנו קבוצה טובה ואני רואה אותנו עושים תוצאה טובה מחר. בעיניי בית”ר עשתה את הקמפיין האירופי הכי טוב, למעט זה עם רן בן שמעון. הקבוצה שיחקה מצוין והמשחק הקודם מול הפועל תל אביב בגביע הטוטו היה מצוין והרבה לא האמינו שנראה את הכדורגל הזה”.

אלמוג כהן הוסיף: “אז נכון, קרה מה שלא צריך לקרות נגד נתניה, אבל זה מאחורינו ואני מאמין בשחקנים שנעשה את הקפיצה באנרגיה ובמוכנות וגם בידיעה של הציפייה שיש מאיתנו – שבבית”ר שום הפסד לא מתקבל. צריך לקבל את הביקורת, להוריד את הראש ולעבוד קשה. זה מה שאני מכיר. בסוף מה שאנחנו צריכים זה לספק תוצאה מחר, נגמר הסיפור. מאמן חי לפי תוצאות. אני שומע דברים, הכל בסדר וזה חלק מהעניין. אבל זה לא באמת מעניין אותי ביומיום. צריך להוריד את הראש, לעבוד קשה והתשובה היחידה תהיה מחר. שום תשובה אחרת לא תהיה מספקת”.

המאמן סיכם: “עבדנו על המון דברים ספציפיים. הדבר העיקרי ששמנו עליו דגש זה רסט-דיפנס, שחשוב מאוד לחזק אותו. אין תירוצים בכדורגל, בסופו של דבר אנחנו צריכים לספק תוצאה טובה. שון וויסמן? הוא לא הגיע לחודש וחודשיים, אלא לשנתיים. לפעמים לוקח לחלוצים זמן להתאקלם והוא היה הרבה שנים בחו”ל. אני מאוד מאמין בו שייתן את המספרים שלו. הקהל? אני מרגיש שהאוהדים מאוד מאמינים. נכון שהם התאכזבו מהקבוצה נגד נתניה, אבל זה המקום שלנו לגרום להם לרגעי אושר. הקהל מאוד מאמין ויש לנו 20 אלף מנויים, הוא פשוט צריך לראות את הקבוצה שלו מנצחת. סמכות מקצועית? אין איזה מישהו שמייעץ לי. יש לי המון שיחות עם ברק אברמוב. לצרף אחד כזה? יכול להיות”.

דניאל וורקו חוגג (ליאת אבשלומי)

שחקן הרכש דניאל וורקו, שכבש נגד מכבי נתניה, סיפר: “מרגש להיות בבית”ר ירושלים. זו לא עוד קבוצה – זו הקבוצה של המדינה. כיף לעשות את הקפיצה הזו מהליגה הלאומית לקבוצה כזו במעמד כזה. לכבוש בטדי זו הרגשה מטורפת, קשה להסביר עד שלא חווים את זה. אומנם התוצאה ביאסה, אבל היה מרגש מאוד”.

על הציפיות, אמר וורקו: “קודם כל לעשות מה שהמאמן דורש ואלמוג מאמן עם הרבה דרישות. אני רוצה לתת את כל מה שיש לי ואני יכול.  אני ארבע שנים בהפועל רמת גן, הרבה עליות וירידות ועונה שעברה הייתה את קפיצת המדרגה והפיצוץ. העמדה הטבעית שלי זה 8, כי אני שחקן אינטנסיבי שרץ הרבה. מעדיף את העמדה הזו. אם היו אומרים לי לפני שנה שאשחק בבית”ר? כן, חלמתי להגיע למקומות האלה ואני מאוד שמח שזה קרה”.

הקשר הוסיף על היריבה: “הפועל תל אביב קבוצה מאוד חזקה וטובה, עשתה קמפיין אירופי טוב מאוד אבל כרגע אנחנו מתמקדים בעצמנו ומחר נבוא ונשנה את מה שהיה. הדרישות והכל, ומה שמצפים מאיתנו זה הכי גבוה שיש, אבל את זה ניתן לצוות לעשות. אנחנו מתמקדים במה שהצוות ידרוש. ללבוש את המדים של בית”ר זה עולם ומלואו, משהו מרגש”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW