יורוליגכדורסלליגת העל

איטודיס: ”ניצחון גדול באתגר משמעותי”, מיציץ’: ”ניצחון קבוצתי”

מאמן הפועל ת''א חגג את ה-97:109 על דובאי בדרך למאזן 2:7 ביורוליג: ''הצלחנו לתקוף אותם עם סלים גדולים וריווח טוב''. בראיינט: ''ננצור את הניצחון הזה ונמשיך הלאה''. מיציץ': ''נשארנו מרוכזים לאורך כל המשחק''

הפועל תל אביב חזרה למסלול הניצחונות ביורוליג, ועשתה זאת בדרך האופיינית לה: הקבוצה של דימיטריס איטודיס התאוששה אמש (חמישי) מההפסד לאולימפיאקוס עם ניצחון 97:109 בסארייבו על דובאי – אחרי מחצית שנייה של 62 נקודות – ועלתה למאזן 2:7 במפעל היוקרתי ביותר באירופה. במחזור הבא יארחו האדומים בסופיה את באסקוניה וינסו לפתוח ברצף ניצחונות חדש, כאשר עוד לפני כן יפגשו במוצאי שבת את הפועל ירושלים לגמר גביע ווינר בהיכל הפיס ארנה בבירה.

המאמן דימיטריס איטודיס אמר בסיום: “היה מוזר לשחק ללא אוהדים, זה לא מה שהכדורסל אמור להיות. היה משחק מעניין, באנו במטרה לחזור מהמשחק הקודם עם ניצחון והצלחנו לעשות את זה. היו לנו בעיות בצד ההגנתי, התקשינו לעצור את פטרושב ובייקון, הרבע השלישי היה היחיד שהצלחנו לעצור אותם מתחת ל-20 נקודות וניצחנו אותו ב-16 הפרש. אם מסתכלים על הסטטיסטיקה הם היו 30 פעם על הקו, תקפו אותנו בכל מצב. הצלחנו לתקוף אותם עם סלים גדולים וריווח טוב. שיחקנו גם סמול בול וגם ביג בול. זה ניצחון גדול מול אתגר משמעותי. היום ואסה ואלייז’ה עשו עבודה נהדרת בכל הנוגע לקליעה. רצינו לנצל מה שההגנה שלהם נותנת, ואסה שיחק תפקיד משמעותי מאוד גם ביצירה וגם בקליעה”.

וסיליה מיציץ’ בפעולה (צילום: הפועל ”IBI” ת”א)

המאמן היווני הוסיף לאחר הניצחון על הקבוצה מאיחוד האמירויות: “כדורסל זה לא רק קליעה, עשינו עצירות מצוינות עם שני גבוהים, גם עם אודיאסי. לאוטורו היו רגעים גדולים, לא קל לעצור סקורר טבעי כזה כמו בייקון. ברגע שאתה פותח הפרש אתה רוצה לשמור עליו, אבל יש לך יריבה. עשינו עבודה טובה גם ברבע האחרון אבל יש להם איכות, הם קלעו סלים גדולים. הם קלעו במשחקים רבים מעל 100 נקודות העונה ויש להם הרבה פצועים עדיין. לא ויתרנו בשום שלב, חיפשנו פתרונות. לפעמים ננצח משחקים דרך ההתקפה, צריכים לעשות דברים מסוימים כדי לשמור על היתרון שלך, יש לנו איכות כדי לעשות דברים טובים”.

הקלע המצטיין אלייז’ה בראיינט (25 נקודות) אמר בקצרה: “אני שמח שחבריי לקבוצה מצאו אותי היום והכי חשוב שניצחנו, ננצור את הניצחון הזה ונמשיך הלאה”. וסיליה מיציץ’ (19 נקודות) סיכם: “נשארנו מרוכזים לאורך כל המשחק במה שהיינו צריכים לעשות. המחצית הראשונה שלנו לא הייתה טובה, הם קלעו מכל מקום. בחצי השני הגישה שלנו הייתה טובה יותר, זה ניצחון קבוצתי וזה מה שחשוב”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW