
איגוד השופטים: לא הגיע למכבי ת”א פנדל נגד הפועל ירושלים
הוועדה המקצועית קבעה שרוי רביבו לא הוכשל ברחבה והאלופה לא הייתה צריכה לזכות לכדור עונשין מהנקודה הלבנה. מנגד, הכרטיס האדום למתן חוזז היה מוצדק. באיגוד גם גיבו את ההרחקה של מתיו קודג'ו מסכנין
איגוד השופטים פרסם היום (ראשון) את מסקנות הוועדה המקצועית לאירועי משחקי השבת של המחזור ה-17 בליגת העל וקבע כי הפועל ירושלים קופחה נגד מכבי תל אביב, בעוד החלטה אחת מאותו משחק הייתה נכונה.
בהודעה נכתב כי לא היה צריך להישרק פנדל לזכות האלופה בגין המהלך שבו היו מעורבים רוי רביבו ממכבי תל אביב ונועם מלמוד מהפועל ירושלים: “בדקה ה-7 התערבות שגויה לבעיטת עונשין למכבי תל אביב. מדובר בהתנגשות מקרית בין שחקן ההגנה לשחקן ההתקפה, שלא מצדיקה פסיקה לעבירה”.
מנגד, הוועדה גיבתה את ההחלטה להרחיק את מתן חוזז: “בדקה ה-76 התערבות נכונה של שופט המסך לכרטיס אדום לשחקן הפועל ירושלים בגין עבירת משחק חמורה. מדובר בנעיצת פקקים בנקודת מגע גבוהה וסיכון שלום היריב”. הוועדה לא התייחסה לעבירה של איסוף סיסוקו ממכבי תל אביב, שנמנע מצהוב שני.
באשר להרחקה של מתיו קודג’ו מבני סכנין נגד הפועל באר שבע, נקבע כי הכרטיס האדום מוצדק: “בדקה ה-25 התערבות נכונה של שופט המסך לכרטיס אדום לשחקן בני סכנין בגין עבירת משחק חמורה. מדובר בנעיצת פקקים בנקודת מגע גבוהה וסיכון שלום היריב”.
בוועדה המקצועית הדגישו: “בהתאם להנחיות אופ”א, ועדת השיפוט מנחה את השופטים להקפיד על אכיפה של עבירות משחק חמורות ושמירה על בריאות השחקנים. על השחקנים להימנע מפגיעות מיותרות בנקודת מגע גבוהה, תוך שימוש בפקקים חשופים וסיכון ממשי לשלום היריב”.



