כדורסלליגה לאומית

אושר המתווה של משרד הספורט לליגה הלאומית בכדורסל

מהפכה בליגה הלאומית: הנהלת איגוד הכדורסל אישרה את מתווה משרד הספורט לפיו כל קבוצה תקבל מיליון ש''ח כל עונה בכפוף לעמידה בקריטריונים וביניהם שיתוף שחקן עד גיל 24 בכל רגע נתון

הליגה הלאומית בכדורסל יוצאת היום (חמישי) לדרך חדשה לאחר שהנהלת איגוד הכדורסל אישרה את מתווה משרד הספורט לפיו כל קבוצה בליגה תקבל מיליון ש"ח בכל עונה, וזאת בהתאם לעמידה בקריטריונים. מדובר במהפכה של ממש עבור הליגה הלאומית, שכן זו הפעם הראשונה בה משרד ממשלתי מתקצב את קבוצות הליגה.

כאמור, לפי המתווה, כל קבוצה תצטרך לעמוד במספר קריטריונים על מנת לקבל את התקצוב הממשלתי. הראשון שבהם הוא רישום בסגל של 3 שחקנים עד גיל 24 ו-2 שחקנים עד גיל 21, כאשר אחד מהם יצטרך להיות בחמישייה בכל רגע נתון. בנוסף לכך, כל קבוצה תחויב במעטפת מקצועית שכוללת בין היתר פיזיותרפיסט במשרה מלאה, מאמן כושר, מנהל ספורטיבי, איש מדיה, תזונאי, מאמן מנטלי ועוד.

הפועל תל אביב תמשיך לשחק ביורוקאפ גם בעונה הבאה
כדור כדורסל (אתר FIBA)

במקרה בו קבוצה תבחר שלא לעמוד במתווה, הכסף המיועד לה יחולק שווה בשווה בין יתר הקבוצות שיעמדו במתווה. כידוע, בעונה הקרובה, שתפתח ב-10 לאוקטובר, הליגה הלאומית תמנה 13 קבוצות כאשר 2 תעפלנה את ליגת העל.

יו"ר איגוד הכדורסל, עמירם הלוי: "אני מברך את קבוצות הליגה הלאומית על מתווה משרד הספורט שיאפשר להן להתפתח הן מבחינה מקצועית והן מבחינה ארגונית. זה צעד חשוב עבור הכדורסל הישראלי והכדורסלן הישראלי, ואני בטוח שנקצור בעתיד הקרוב את הפירות".

יו"ר מנהלת הליגה הלאומית, רון וורוטיצקי: "אני מברך על ההסכם ורוצה להודות לשר התרבות והספורט מיקי זוהר ואנשי משרדו וכן להנהלת איגוד הכדורסל ויושב הראש מר עמירם הלוי. מדובר בהישג אדיר ואין לי ספק שהמתווה מיטיב עם קבוצות הליגה הלאומית ועם דור העתיד של הכדורסלן הישראלי שיזכה לבמה ראויה, וכן יגרום לצמצום הפערים התקציביים והמקצועיים מליגת העל".

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button