כדורסלליגת העל

אור קורנליוס חתם במכבי ראשון לציון, רכש מסקרן לנס ציונה

השחקן בן ה-29 חוזר לקבוצה אחרי שבעונה החולפת שיחק באליצור נתניה לאחר שהתנצל על התקרית לפני כמה שנים. הגארד היהודי וינסנט אמסלם מצטרף אחרי שנתיים בלימוז'. וגם: השחקן שהושאל למכבי אשדוד

מכבי ראשון ליון הודיעה היום (רביעי) על החתמתו של אור קורנליוס לעונת 2026/27. קורנליוס (29, 1.99 מ’) שגדל במחלקת הנוער של המועדון, חוזר ללבוש כתום לאחר מספר עונות בליגת העל, בהן צבר ניסיון במדי הפועל בארשבע, עירוני נס ציונה, הפועל גלבוע/גליל, הפועל ירושלים ואליצור נתניה, במדיה העמיד ממוצעים של 7 נקודות ו-2.8 ריבאונדים בעונה החולפת.

קורנליוס אמר: “שמח מאוד לחזור למועדון בו גדלתי, למקום שהיה בית עבורי, מקום שגידל אותי והמקום שבו התחלתי לשחק כדורסל. מכבי ראשון הוא מועדון ותיק בעל היסטוריה, ובעל אוהדים נאמנים שמלווים את הקבוצה גם בתקופות קשות. האוהדים הם חלק בלתי נפרד מההצלחה ומהזהות של הקבוצה ובהזדמנות זו חשוב לי להתייחס לאירועים שקרו בעונת 2021/2022. אני מבקש להתנצל בפני אוהדי מכבי ראשון ובמיוחד בפני ארגון האוהדים גוש ד’ על ההתנהגות שלי שהובילה לאירועים שלא היו צריכים לקרות”.

הוא הוסיף: “עברו כמה שנים מאז אותו מקרה, שנים שלימדו אותי המון, ביגרו אותי וגרמו לי להבין שכשחקן מקצועני אני תמיד צריך להוות דוגמה. אני לוקח אחריות מלאה וגם יודע שאוהדים רבים נפגעו מאותה תקרית, אני מתנצל ומבקש סליחה מעומק ליבי על ההתנהגות שלי ועל כל אמירה או התבטאות שפגעה בכם, אני מקווה שתוכלו לקבל את התנצלותי הכנה ומבקש לפתוח דף חדש, ולא יכול לחכות כבר להילחם על המגרש בשבילכם האוהדים, בשביל המועדון ובשביל העיר שאני גדלתי וכל כך אוהב!”.

עירוני נס ציונה הודיעה על החתמתו לשלוש שנים של הגארד הצרפתי-יהודי וינסנט אמסלם, שהשלים את תהליך האזרוח וייחשב כישראלי בליגת ווינר סל. הוא שחקן החיזוק הראשון שמצטרף לסגל של המאמן פול קורסארו, שהאריך את חוזהו במועדון בשנתיים נוספות. לצד זאת, עירוני נס ציונה הודיעה גם על הארכת חוזיהם של הקפטן ספנסר וייס ושל ג’קסון רואו.

אמסלם בן ה-24, שגובהו 1.93 מטר, מגיע לנס ציונה אחרי שנתיים במדי לימוז’ מהליגה הצרפתית הבכירה, כשבעונה החולפת רשם ממוצעים של 6.9 נקודות ו-3.8 אסיסטים למשחק. בשנת 2022 זכה השחקן עם נבחרת צרפת במדליית הכסף בטורניר הכדורסל במכביה.

לאחר החתימה על ההסכם בנס ציונה, אמר אמסלם: “אני נרגש להצטרף לעירוני נס ציונה, ומודה למועדון על האמון בי. אני כבר לא יכול לחכות לפגוש את החברים לקבוצה, הצוות ואת האוהדים, ואתן את כל כולי בכל יום כדי לעזור לקבוצה להצליח. נתראה בקרוב!”.

העולה החדשה לליגת העל מכבי אשדוד הודיעה על צירופו הגארד הישראלי זיו וייסמן (22, 1.96 מ’), שמגיע מהפועל העמק מליגת העל. וייסמן, בוגר מחלקת הנוער של גלבוע/מעיינות, צבר ניסיון הן בליגת העל והן בליגה הלאומית. באשדוד אמרו שהוא “נחשב לאחד הגארדים הישראלים הצעירים והמבטיחים. הוא מביא איתו שילוב של קליעה איכותית, אינטנסיביות בשני צידי המגרש, אופי תחרותי, מוסר עבודה גבוה ורצון גדול להמשיך להתפתח ולהוכיח את עצמו בליגה הבכירה”.

וייסמן אמר לאחר החתימה: “אני שמח ונרגש להצטרף למכבי אשדוד. לא יכול לחכות לשתף פעולה עם החברים לקבוצה ולשחק בשביל הקהל. בטוח שתהיה לנו עונה מרגשת ומוצלחת!”. במועדון הוסיפו: “אנחנו שמחים לצרף את זיו למשפחת מכבי רוטשטיין אשדוד, ובטוחים שהאנרגיות, המחויבות והרעב שלו להצליח יהפכו אותו לחלק משמעותי מהקבוצה שלנו. מאחלים לך המון הצלחה, בריאות ועונה מלאה ברגעים גדולים! ברוך הבא למשפחה”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW