מונדיאל 2026

אוסטרליה הדהימה 0:2 את טורקיה, 0:1 לסקוטלנד על האיטי

אירנקונדה (27) היתל בשלושה שחקני הגנה, מטקאלף (75) הכפיל בבעיטה מ-25 מטר והסוקרוז נצמדו לארה''ב בראש בית ד' עם ניצחון מרשים. הסקוטים חזרו למונדיאל לראשונה מאז 1998 ורשמו ניצחון חשוב

נבחרת אוסטרליה פתחה הבוקר (ראשון) את דרכה במונדיאל 2026 עם ניצחון מרשים ומפתיע, 0:2 על טורקיה ב-BC פלייס בוונקובר, במשחק שנעל את המחזור הראשון בבית ד’. לאחר שנבחרת ברזיל לא הצליחה לנצח את מרוקו והשתיים נפרדו ב-1:1, ומי שניצלה זאת היטב כדי לסיים את המחזור הראשון בבית ג’ במקום הראשון היא סקוטלנד, שהסתפקה ב-0:1 דחוק על האיטי.

אוסטרליה – טורקיה 0:2

אחרי שהפסידה את כל ארבעת משחקי הפתיחה האחרונה שלה במונדיאלים ולמרות שהגיעה כאנדרדוג מובהק למפגש מול הטורקים, אוסטרליה רשמה ניצחון מפתיע ונצמדה לנבחרת ארה”ב בראש בית ד’, כשהאמריקאים ראשונים בזכות הפרש שערים עדיף. טורקיה, ששיחקה את משחקה הראשון במונדיאל מאז 2002, התקשתה מול הפיזיות והסדר של האוסטרלים. בדקה ה-27, השוער האוסטרלי פטריק ביץ’ עצר מהאוויר ניסיון מסוכן של ארדה גולר, ומיד הוציא את קבוצתו להתקפת מעבר. נסטרוי אירנקונדה קיבל כדור ארוך, סחרר את ההגנה הטורקית, ובקור רוח מופתי מצא את הרשת – 0:1 לאוסטרליה. השוער הצעיר ביץ’, שעצם הכללתו בהרכב הפתיעה רבים, עצר פעם אחר פעם את הניסיונות של טורקיה ולבסוף, בדקה ה-75 הגיעה עוד התקפת מעבר מושלמת מבית היוצר של הסוקרוז הסתיימה ברגליים של קונור מטקאלף, שירה בעיטה חדה מחוץ לרחבה, קבע 0:2 וחתם את תוצאת המשחק.

הרכבים

אוסטרליה: פטריק ביץ’, אלסנדרו צ’ירקאטי, הארי סוטר, קמרון בורג’ס, ג’ייקוב איטליאנו (ג’ייסון גריה, 74), פול אוקון-אנגסטלר (ג’קסון אירביין, 84), קונור מטקאלף, איידן אוניל, ג’ורדן בוס (עזיז בהיץ’, 84), מוחמד טורה (טטה ינג’י, 74), נסטרוי אירנקונדה (נישאן ולופילאי, 61).

טורקיה: אורג’ן צ’אקיר, זקי צ’ליק (מרט מולדור, 81), מריח דמירל, עבדולקרים ברדאקג’י, פרדי קאדיולו, הקאן צ’להאנולו, אורקון קוקצ’ו (יונוס אקגון, 63), איסמעיל יוקסק (סליח אוזג’אן, 81), ארדה גולר, קרם אקטורקולו, באריס יילמאז (קנאן יילדיז, 46).

האיטי – סקוטלנד 1:0

52 שנה אחרי ההופעה האחרונה שלה במונדיאל ב-1974, נבחרת האיטי של אקס מכבי חיפה פרנזי פיירו חזרה לגביע העולם ולמרות שהייתה עדיפה בדקות לא מעטות, ירדה מנוצחת מול הסקוטים שחזרו למונדיאל לראשונה מאז 1998 ולמרות שורה ארוכה של כוכבים מהפרמייר ליג והליגה האיטלקית, התקשו מאוד. סקוטלנד פתחה היטב ולאחר שסקוט מקטומיניי נגח מעט מעל השער (6) ובעט לקורה (16), הגיע שער הניצחון בדקה ה-28: צ’ה אדאמס השתלט על כדור ארוך, מסר לכיוונו של בן גונן-דואק באגף הימני, שהחזיר בחזרה לאדאמס, החלוץ בעט טוב וסחט הדיפה גדולה מג’וני פלאסיד. הכדור החוזר הגיע ישירות אל ג’ון מקגין שממרכז הרחבה בעט מדויק וכבש את שערו ה-21 במדי הנבחרת. בדקה ה-85, פיירו – שמשחק היום בא.א.ק אתונה – נותר חופשי במרכז הרחבה ונגח החוצה, בהחמצה גדולה שהותירה את תוצאת הסיום על כנה.

הרכבים

האיטי: ג’וני פלאסידה, מרטין אקספריינס, האנס דלקרואה, ריקרדו אדה, קרלנס ארקוס, רובן פרובידנס (יאסין פורטונה, 85), ז’אן-ריקנר בלגארד, לושיוס דידסון (ז’וסואה קסימיר, 61), פרנזי פיירו, ווילסון איזידור (לני ג’וזף, 77), ז’אן ז’אק דאנלי.

סקוטלנד: אנגוס גאן, אנדי רוברטסון, ג’ק הנדרי, גרנט הנלי, ארון היקיי (נייתן פטרסון, 75), ג’ון מקגין (פינדליי קרטיס, 82), סקוט מקטומיניי, בן גנון-דואק (ראיין כריסטי, 75), צ’ה אדאמס (לינדון דייקס, 75), לורנס שנקלאנד (קני מקלין, 82), לואיס פרגוסון.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW