כדורגל ישראליליגת העל

אוהד מכבי חיפה הגיש עתירה לבג"צ נגד סגירת הצפוני

האוהד טוען כי שילם על מנוי עונתי ואינו קשור לאירועים בגינם נענשה הקבוצה, וכי הכנסת נשים וילדים בלבד ליציע מהווה אפליה מגדרית: ''החלטה שוביניסטית, האם עונש קולקטיבי ראוי במוסד לעשיית צדק?''

אוהד מכבי חיפה בשם נמרוד הוד הגיש עתירה לבג"צ כנגד ההתאחדות לכדורגל, וזאת על רקע עונש סגירת היציע הצפוני במשחק בין האלופה למכבי תל אביב ב-6 במאי. בעתירה טען האוהד כי שילם על מנוי עונתי ואינו קשור לאירועים בגינם נענשה הקבוצה, וכי הכנסת נשים וילדים בלבד ליציע מהווה אפליה מגדרית. חשוב לציין כי הכסף להגשת העתירה נאסף מתרומות של אוהדים, אך עמותת "היציע הצפוני" הבהירה שהיא אינה עומדת מאחורי העתירה ואף לא תומכת בה – בשל העובדה שבג"צ כבר קבע בעבר שאינו מתערב במוסדות הדין של ההתאחדות.

בעתירה נכתב: "המשיבה מפלה אלפי צופי כדורגל נורמטיביים, ובתוכם את העותר, אשר לא קיים קשר ולו הרופף ביותר, בינם לבין הדלקת האבוקות ורימון העשן בגינן נענש מועדון הכדורגל מכבי חיפה בסגירת היציע הצפוני. העותר, וכמוהו כשמונת אלפים אוהדי קבוצת מכבי חיפה, נענשו על לא עוול בכפם, ולא בפעם הראשונה, וזאת על ידי הדרתם מאירוע ספורט אליו רכשו כרטיס מבעוד מועד. ענישה זו מהווה הכללה שאין בה מן הצדק, שכן אלפי אוהדים תמימים נענשו על כך שכ-20-15 אוהדי הקבוצה, שישבו במרכז היציע הצפוני, המשתרע מן האגף המזרחי של אצטדיון סמי עופר ועד לזה המערבי, עברו על החוק.

"כמו כן, עולה התהייה: האם עונש קולקטיבי ראוי שיינקט ככלל במוסד החותר לעשיית צדק? שכן הרי לא יעלה על הדעת שבמידה ואזרח יעבור על חוקי המדינה, ייכלאו כלל דיירי הבניין בו הוא מתגורר, משום שאין בכך צדק? להפך, מדובר בהחלטה המפלה ועושה עוול, החוטאת לאמת, למציאות ולצדק.  אפליה נוספת הנגזרת מההחלטה לאכלס את היציע הצפוני בנשים וילדים בלבד, במקומם של מנויי היציע אשר הודרו מהמשחק, היא על רקע מגדרי, שכן ניתן להסיק מהחלטה זו שעל פי המשיבה בהכרח רק גברים מבעירים אבוקות, כאשר נשים וילדים חפים מפשע אוטומטית.

"יתרה מזו, יש בהחלטה זו משום השוביניזם והגילנות, שהרי מהחלטה זו של המשיבה עולה ניחוח של תפיסה מיושנת, לפיה אין ביכולתם של נשים וילדים להבעיר אבוקות, וזוהי יכולת השמורה לגברים בלבד. המשיבה נוקטת כבר מספר שנים בענישה מסוג זה, אשר כאמור אין בה מן הצדק, שהרי אין היגיון בכך שאדם ייענש בגין כך שכל חטאו הוא נוכחות באותו המבנה שבו שוהה עבריין בעת מעשהו. כעת, לאחר מספר שנים של עוולות חוזרות ונשנות מצד המשיבה כלפי אוהדי הכדורגל בישראל, ולא רק כלפי אלה של קבוצת מכבי חיפה, אלא של כלל קבוצות ליגת העל בכדורגל, הגיעה העת לפעול על מנת שיחלפו מן העולם עונשים קולקטיביים המפלים ציבור נורמטיבי רחב, שלא דבק בו רבב.

"בנוסף, ראוי לציין שהמשחק המדובר של קבוצת מכבי חיפה מול מכבי תל אביב, העתיד להתקיים ביום שני, 8.5.2023, וממנו החליטה המשיבה להדיר את יושבי היציע הצפוני, הינו אירוע שיא, שכן אלה הן שתי קבוצות בעלות מידת יריבות גדולה, ובעיני אוהדי מכבי חיפה ובתוכם העותר, ישנה חשיבות יתרה למשחק זה, כך שמידת הפגיעה בהם גדולה אף יותר במקרה הזה. עוד חשוב לציין כי על פניו הנאשם בדיוני המשיבה הינו מועדון הכדורגל מכבי חיפה, ובשל כך רק בידיו האפשרות לערער על העונש, ולעומתו, לזכות אוהדי הקבוצה יושבי היציע הצפוני ובהם העותר, הנענשים בפועל, לא עומדת אף זכות להתגונן מפני אימת הדין המרחפת מעליהם, שכן בפועל הם הנענשים אך אינם הנאשמים".

"על מנת שלא לרוקן את העתירה מתוכן ונוכח מועד המשחק שקבוע ליום 8.5.2023 מבוקש לקבוע דיון או לתן החלטה עובר למועד המשחק. על כן, לאור כל האמור לעיל, מתבקש בית המשפט הנכבד להוציא צו על תנאי כמבוקש בראשית העתירה, ולאחר קבלת תשובת המשיבה לעשותו למוחלט". 

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button