
אוואנס: ''לא שידרנו על אותו גל, הייתה חסרה אנרגיה''
אכזבה גדולה במכבי ת''א אחרי התבוסה המשפילה 95:66 לריאל מדריד במשחק השני של רבע גמר היורוליג. הגארד הוסיף: ''אלה היו שני משחקים קשים ואנחנו צריכים להפוך את התמונה. אנחנו מאמינים זה בזה''
מכבי תל אביב הושפלה אמש (שישי) במדריד 95:66 מול ריאל החזקה וירדה ל-2:0 בסדרה כשביום שלישי הקבוצה תגיע למשחק הביתי בהיכל מנורה מבטחים, שבו אם תפסיד - תודח מהמפעל האירופי הבכיר. אף שחקן של הצהובים לא עבר את רף 10 הנקודות. כשקינן אוואנס הוביל את קלעי המועדון עם 9 נקודות. מנגד, סרחיו יויי בתצוגת שלשות נהדרת במחצית הראשונה, הוביל את קלעי ריאל מדריד עם 17 נקודות. 8,046 צופים חזו במשחק, מתוכם כ-400 אוהדי מכבי תל אביב. הקבוצה עצמה חזרה הבוקר לישראל.
קינן אוואנס אמר בסיום: "לא שידרנו על אותו גל והייתה חסרה לנו אנרגיה. אנחנו צריכים להיות מחוברים ולא לאפשר לטעות אחת להוביל לטעות נוספת. הכדורסל מלא בעליות וירידות ואנחנו חייבים להישאר מלוכדים. זה הפלייאוף ואנחנו חייבים להמשיך להילחם. אנחנו עושים טעויות בהגנה על שלשות ובכדורים החוזרים. זה היה חלק משמעותי בהתקפה שלהם - מחטיאים שלשה, תופסים ריבאונד וזורקים שוב".
אוואנס הוסיף: "עשינו עבודה טובה יותר במשחק הראשון ואנחנו צריכים לחזור לזה. הכל מתחיל בנו, אנחנו צריכים להישאר מאוחדים ולעודד אחד את השני, גם אם עושים טעויות. אנחנו צריכים להמשיך להאמין אחד בשני. אנחנו מאמינים זה בזה, אבל אלה היו שני משחקים קשים ואנחנו צריכים להפוך את התמונה".
.@RMBaloncesto put on a clinic in Game Two beating @MaccabitlvBC 95-66 to take a 2-0 lead in the Series as it switches to Tel-Aviv in Game Three
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 22, 2022
Highlights... pic.twitter.com/fRcP5GzJoS
מאמן ריאל מדריד פבלו לאסו אמר: "ראשית, כל הכבוד לקבוצה, החבר'ה, על העבודה שהם עשו. זה היה משחק ממש טוב. הרבע הראשון כנראה היה מותח מדי, עם הרבה אנרגיות, גם התקפי וגם הגנתי. אבל שתי ההתקפות עשו את שלהן. מעל ההגנות. בגלל זה זה התוצאה הייתה כל כך גבוהה ברבע הראשון. הזזנו את הכדור כמו שצריך. אבל מבחינתנו, אני מאמין שהיתרונות הגדולים ביותר היו הרבע השני והשלישי. מבחינה הגנתית, היינו די יציבים. ואפילו עם טעויות - יותר התקפי מאשר הגנתי - שלטנו בקצב המשחק".
לאסו הדגיש: "עשינו ניצחון גדול בסופו של דבר, וזה אומר מה זה אומר בפלייאוף. אנחנו יודעים שיש לנו הרבה עבודה לפנינו, ואנחנו בכיוון לתל אביב. אבל, כמובן, אני ממש שמח כי יש לנו יתרון 0:2. זה די פשוט. שיחקנו בעקביות. הרבע השני והשלישי שלנו היו נהדרים מבחינה הגנתית. הגדולים שלנו קיבלו 22 נקודות ו-17 ריבאונדים. זה מדבר היטב עליהם, אבל גם על הקבוצה - מתי לסנדל ד אותם, איך למצוא אותם. והנענו את הכדור טוב מאוד בהתקפה. היום, יויי עלה מדרגה. ומה שנתן לנו ביטחון במשחק זה שהיינו יציבים בהגנה במשך 40 דקות. זה היה המפתח היום. עכשיו עוברים לתל אביב. תהיה שם אווירה נהדרת וזה יהיה משחק שונה לחלוטין".
סרחיו יויי הוסיף: "אנחנו יודעים שלא עשינו עבודה נהדרת בחודש, בחודש וחצי האחרונים. אבל עכשיו זה הפלייאוף. אני חושב שהקבוצה עשתה עבודה מדהימה - שני המשחקים. ואנחנו צריכים לסיים את העבודה שם. אנחנו כבר חושבים על המשחק השלישי"..