
מילווקי הבטיחה פלייאוף עם ניצחון בהארכה על ברוקלין
האלופה נהנתה מערב ענק של אנטטוקומפו, שעבר את עבדול ג'באר והפך לגדול קלעי הבאקס בכל הזמנים. וושינגטון לא תהיה בפלייאוף, פילדלפיה הפסידה לדטרויט. דרוזן להט בניצחון שיקגו, הלייקרס שוב הפסידו
חמישה משחקים נערכו הלילה (בין חמישי לשישי) ב-NBA. האלופה מילווקי השיגה 119:120 דרמטי בתום הארכה על ברוקלין בחוץ הודות לשתי קליעות של יאניס אנטטוקומפו מהקו, זאת לאחר ששלשה קריטית שלו שלחה את המשחק להארכה. בנוסף, דטרויט החלשה הפתיעה את פילדלפיה, שיקגו גברה על הקליפרס, בעוד אטלנטה הביסה את קליבלנד, כשהמשמעות היא שהוויזאדס ודני אבדיה לא יצליחו לתפוס גם לא את המקום העשירי במזרח ולמעשה לא יוכלו להעפיל אפילו לסדרת הפליי-אין. במשחק נוסף, יוטה קטעה רצף של חמישה הפסדים, גברה על הלייקרס ושמרה על סיכוי להשיג את יתרון הביתיות בפלייאוף.
ברוקלין נטס (37:40) - מילווקי באקס (28:48) 120:119 (לאחר הארכה)
הבאקס הבטיחו את המקום בפלייאוף אחרי משחק דרמטי. יאניס אנטטוקומפו קלע שלשה ששלחה את המשחק להארכה והפכה אותו לשיאן הנקודות של הבאקס, תוך שהוא חולף על פניו של קארים עבדול ג'באר. הגריק פריק, שסיים עם 44 נקודות, 14 ריבאונדים ו-6 אסיסטים דייק פעמיים מהעונשין בשניות הסיום של הארכה, והעניק לאלופה המכהנת את הניצחון ששם אותה במרחק של חצי משחק ממיאמי בפסגת המזרח. ג'רו הולידיי הוסיף 19 נקודות, וכריס מידלטון הספיק לקלוע 16 נקודות לפני שהורחק ברבע השלישי. את המארחת הוביל קווין דוראנט עם 26 נקודות, 11 אסיסטים ו-7 ריבאונדים, אך הוא גם החטיא שלשה שיכולה הייתה לנצח. קיירי אירווינג קלע 25 נקודות וברוס בראון הוסיף 23 נקודות. הנטס כעת במקום ה-8 במזרח והם יצטרכו לעבור את הפליי-אין בדרך לפלייאוף, שם אולי הם עשויים לפגוש שוב את מילווקי בסדרת הסיבוב הראשון.
Cade Cunningham dropped 27 points to lead the @DetroitPistons to the win at home!
— NBA (@NBA) April 1, 2022
Cade Cunningham: 27 PTS, 6 AST, 4 STL
Saddiq Bey: 20 PTS, 4 AST, 4 3PM
Joel Embiid: 37 PTS, 15 REB, 2 BLK pic.twitter.com/vFe1zYiuiF
דטרויט פיסטונס (56:21) - פילדלפיה סיקסרס (30:46) 94:102
הצגה של ג'ואל אמביד שסיים את הלילה עם דאבל דאבל של 37 נקודות ועוד 15 ריבאונדים לא הספיקה לפילי הפעם, כשמנגד קייד קנינגהאם כיכב עם 27 נקודות. הפתיחה הייתה שייכת דווקא לאורחת, שרשמה 20:25 ברבע הראשון וירדה להפסקה עם 50:54. הפיסטונס התעוררו בחצי השני ולאחרון נכנסו בפיגור של שתי נקודות בלבד (79:73), שם המארחת רצה ל-25:29 והשלימה ניצחון מפתיע.
שיקגו בולס (32:45) - לוס אנג'לס קליפרס (40:37) 130:135
אחרי שישה הפסדים בשבעה משחקים, הקבוצה של בילי דונובן עם ניצחון יקר. הקליפרס הובילו בדו ספרתי כבר ברבע הראשון ושמרו על יתרון לאורך רוב המשחק. רבע רביעי של 26:36 עבור הבולס כפה הארכה, בה שיקגו לקחה את ההובלה עם סלי קלאץ'. דמאר דרוזן להט עם 50 נקודות, בהם 10 בהארכה. ניקולה ווצ'ביץ' (22 נקודות ו-14 ריבאונדים) וזאק לאבין (21 נקודות) סייעו לו. 34 נקודות של רג'י ג'קסון לא הספיקו, פול ג'ורג' הוסיף 22 נקודות.
The @utahjazz were led to the win by Donovan Mitchell! #TakeNote
— NBA (@NBA) April 1, 2022
Donovan Mitchell: 29 PTS, 7 AST, 4 3PM
Rudy Gobert: 25 PTS, 17 REB, 2 BLK pic.twitter.com/r0Wh0tc6Kt
יוטה ג'אז (31:46) - לוס אנג'לס לייקרס (45:31) 109:122
הקבוצה מעיר המלאכים ממשיכה להסתבך עם הפסד רביעי ברציפות במשחק חד צדדי, כשהיא נטולת לברון ג'יימס ואנתוני דייויס.דונובן מיטשל הוליך את הג'אז, שנמנעו מסוויפ עונתי מול הלייקרס, עם 29 נקודות ו-7 אסיסטים ורודי גובר סיים עם דאבל דאבל מרשים של 25 נקודות ו-17 ריבאונדים. מנגד, ראסל ווסטברוק רשם 24 נקודות ו-7 אסיסטים לצד 21 נקודות ו-12 ריבאונדים של דווייט הווארד.
אטלנטה הוקס (37:40) - קליבלנד קאבלירס (35:42) 107:131
ניצחון חשוב להוקס שגם משאיר אותם חזק במאבק על מקומות 6-7, וגם סוגר סופית את זהות הקבוצות שיהיו בפלייאוף ובפלייאין במזרח. המשמעות: וושינגטון כבר לא תוכל להשתחל לעשירייה ולמעשה, העונה של דני אבדיה וחבריו הסתיימה. טריי יאנג היה מעל כולם כשסיים עם 30 נקודות ו-9 אסיסטים, כאשר קווין הרטר הוסיף 23 נקודות למנצחת, כשהוא מדייק ב-5 מ-6 מעבר לקשת.