דריכות במכבי חיפה: ''מסתכלים העונה רק על עצמנו''
הירוקים יתארחו הערב (שני, 20:30) אצל הפועל ב''ש בידיעה שניצחון יגדיל את הפער ממכבי ת''א ל-4 נקודות, אך מבהירים: ''שום דבר עדיין לא נגמר, צריכים לשמור על ריכוז''. 6 שחקנים שבים להרכב של בכר
מכבי חיפה יכולה לעשות הערב (שני, 20:30) צעד משמעותי בדרך לזכייה באליפות ראשונה אחרי עשור. הירוקים יתארחו אצל הפועל באר שבע באצטדיון טוטו טרנר ויודעים שניצחון רביעי ברציפות בכל המסגרות יגדיל את הפער בפסגה ל-4 נקודות ממכבי תל אביב, שהפסידה אתמול 2:0 בקריית שמונה. למרות שהמצב בטבלה ידוע לכולם, במכבי חיפה עשו מאמצים גדולים לשמור על ריכוז ולהוריד לחץ מהשחקנים: "העונה אנחנו מסתכלים רק על עצמנו ולא על קבוצות אחרות. שום דבר עדיין לא נגמר, יש עוד 5 משחקים גם אחרי המשחק היום וצריכים לשמור על ריכוז עד הרגע האחרון".
המאמן ברק בכר מתכוון להעלות עם ההרכב החזק ביותר העומד לרשותו שכולל לא פחות משישה שחקנים שחוזרים להרכב לעומת זה שפתח בניצחון מול הפועל עפולה ברבע גמר גביע המדינה: בוגדן פלאניץ' יחזור במקום רמי גרשון, ארנסט מאבוקה במקום רז מאיר, חוסה רודריגס במקום יובל אשכנזי, מוחמד אבו פאני במקום מאור לוי, עומר אצילי במקום צ'ארון שרי וגודסוואי דוניו במקום מוחמד עוואד - כאשר לגבי האחרון עדיין יש לבכר התלבטות בשל היכולת הטובה של עוואד והעובדה שכבש שלושה שערים בשני המשחקים האחרונים. ניקיטה רוקאביצה אמנם עדיין סובל מעט מכאבים בגיד האכילס, אך הוא יהיה בסגל וצפוי לקבל דקות. התכנית היא בין היתר להשתמש בשרי ורוקאביצה כ"אסים" שיישלפו מהספסל בעת הצורך כדי להכריע את המשחק.

המפגש בין ברק בכר ורוני לוי יהיה פיקנטי במיוחד, כשבכר מתמודד על אליפות ראשונה בכרמל אחרי שזכה בשלוש רצופות כאלה בבירת הנגב, בעוד רוני לוי זכה בשלוש אליפויות בכרמל, וכיום מאמן את באר שבע שהשיגה ניצחון אחד ב-12 המשחקים האחרונים. אוהדי הקבוצה הירוקה מהכרמל מתקשים להסתיר את ההתרגשות ההולכת וגוברת בקבוצות השונות ברשתות החברתיות, וע"פ ההערכות, למרות שהוקצבו 500 כרטיסים בלבד לאוהדים הירוקים, כמות הרבה יותר גדולה תגיע הערב לטוטו טרנר - ככל הנראה לפחות 1,000 אוהדים.
ההרכב המשוער: ג'וש כהן, ארנסט מבוקה, עופרי ארד, בוגדן פלאניץ', סאן מנחם, חוסה רודריגס, נטע לביא, מוחמד אבו פאני, עומר אצילי, דולב חזיזה, גודסוואי דוניו (מוחמד עוואד).




