
ספרופולוס: ''אנו בסיכון, עובר בראש שאפשר להידבק''
מאמן מכבי תל אביב הזהיר מפני פנרבחצ'ה (שלישי, 20:00), החמיא לרכש הטרי (''קליין יכול לשחק ביורוליג'') והודה בחשש מפני הקורונה: ''כמובן שיש סיכון, זה לא קל לחשוב שזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו''
אחרי שמשחק הליגה מול הפועל גלבוע/גליל בוטל ברגע האחרון, ולאחר הניצחון הגדול על ריאל מדריד בשבוע שעבר, מכבי תל אביב תתארח מחר (שלישי, 20:00) אצל פנרבחצ'ה באיסטנבול. הצהובים של יאניס ספרופולוס יחפשו ניצחון יורוליג שלישי ברציפות כדי להיפרד מהמאזן השלילי ולשפר עמדות במאבק על הפלייאוף.
מכבי תל אביב תגיע לאחר שכל השחקנים ואנשי הצוות קיבלו תוצאה שלילית בשתי בדיקות לאבחון קורונה, אחרי ששחקן ריאל ששותף במשחק בהיכל בשבוע שעבר, ניקולס לפרוביטולה, אובחן כחיובי. מי שעדיין לא הצטרף לקבוצה ולא יעמוד לרשות ספרופולוס הוא התוספת החדשה לסגל, טי.ג'יי קליין. גם עומרי כספי ימשיך להיעדר בעקבות וירוס בבטן שממנו הוא סובל בימים האחרונים.
במפגש הקודם העונה נגד פנר (מאזן 10:11 ביורוליג), הטורקים ניצחו בהיכל מנורה מבטחים 65:75 במחזור השישי. בעונה שעברה מכבי ניצחה בצמד המשחקים מול היריבה, שהביאה העונה את איגור קוקושקוב לעמוד על הקווים במקומו של ז'ליקו אוברדוביץ' האגדי שעזב. גם פנר צירפה שחקן חדש, הסנטר קייל אוקווין שהגיע מפילדלפיה, והוא עשוי לערוך הופעת בכורה נגד מכבי תל אביב.
האתגר הבא >> https://t.co/SVXZjGpqfo pic.twitter.com/OM94UPW7Vp
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) January 25, 2021
המאמן יאניס ספרופולוס אמר לקראת המשחק: "אנחנו משחקים נגד קבוצה שניצחה שישה משחקים ברציפות ונמצאת בכושר הכי טוב שלה העונה ונכון לעכשיו הם משחקים את הכדורסל הכי טוב ביורוליג. המשימה שלנו מאוד קשה, אך אנחנו מאמינים. יש לנו תוכנית משחק ואנחנו נלחם, נשתדל להצמד לתוכנית המשחק שלנו ולעשות את הדברים הנכונים. זה לא הולך להיות קל מכיוון שיש להם שחקנים חדשים ועם המון ניסיון. אנחנו חייבים להשאר מרוכזים מכיוון שאם נאבד את הריכוז ל-2-3 דקות, אנחנו יכולים לאבד את המשחק , גם לנו יש איכות וצריך לכבד אותנו".
על הימים האחרונים והמתוחים שעברו על הקבוצה: "זו פעם ראשונה בקריירה שלי שאני נאלץ להתמודד עם סיטואציה כזאת. התחממנו למשחק, התכוננו ואמרו לנו שאין משחק. אנחנו רוצים לנצח, זה כדורסל, אבל בסופו של דבר, אנחנו בעיצומה של מגיפה והכל שונה. אנחנו משחקים ללא האוהדים שלנו, זה משהו לא רגיל. אנחנו לובשים מסיכות וכל יום יש לנו אי וודאות על החיים שלנו. אנחנו מסכנים את עצמנו ולפרוביטולה נדבק, התחלנו לבדוק מי היה קרוב אליו ושמר עליו. תמיד עובר לך בראש מה עלול לקרות לי ולשחקנים שלנו, אבל אתה צריך לבצע את העבודה שלך ולשחק הכי טוב שאתה יכול וזה מה שנעשה".
On our way to Istanbul pic.twitter.com/flyeUrbmxF
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) January 25, 2021
על השינויים שעברו על פנרבחצ'ה: "מהרגע שהצטרף מרקו ג'ודריץ הם לא הפסידו, זו תוספת אדירה לסגל שלהם. יש להם שחקנים ששיחקו בפיינל-פורים וזכו ביורוליג, יש להם איכויות רבות ולקח להם זמן להתאים את עצמם למאמן החדש (איגור קוקושקוב) ועכשיו הם משחקים הרבה יותר טוב". על תוכנית המשחק: "מאוד חשוב שכל השחקנים יהיו מוכנים לשחק. מכיוון שאתה משחק מול יריבה איכותית, אתה חייב שתהיה לך איכות בכל עמדה, כך שאני מצפה מכל השחקנים שיהיו מוכנים לייצר ולקרוא את המשחק טוב, לשחק חכם בהתקפה וחייבים ביצוע טוב של תוכנית המשחק".
לגבי צירופו של טי ג'יי קליין לקבוצה: "אני חושב שהוא בגיל המתאים לעשות את הצעד הבא וזה מאוד חשוב לנו שיהיה לנו עוד שחקן בליגה הישראלית ויעזור לנו, אבל זה עניין של התאמה למערכת לשיטה ולפילוסופיה שלנו, אם הוא יתאים את עצמו ויבין מה אני רוצה ממנו מבחינה התקפית והגנתית וישתלב במערכת. אני אתן לו הזדמנויות גם ביורולי , יש לו פוטניצאל גדול לשחק גם ביורוליג ולהיות גם שחקן חשוב".