
ליגת האלופות: הפועל חולון ניצחה 63:73 את שולה בבית
אחרי שספגו 100 נקודות בשני המשחקים האחרונים, הסגולים השיגו ניצחון ביתי חשוב בליגת האלופות של פיב''א על חשבון הקבוצה הצרפתית. סי ג'יי האריס להט עם 25 נקודות, חולון שלטה מהדקה הראשונה
אחרי שני הפסדים רצופים בהם ספגה 100 נקודות בדיוק, הפועל חולון הגיעה הערב (שלישי) למשחקה השני בליגת האלופות נחושה ומרוכזת יותר בהגנה. החבורה של סטפאנוס דדאס ידעה שהפסד בית לשולה ירחיק אותה מאוד משלב הפלייאוף, הובילה מהדקה הראשונה ועד האחרונה וגברה על הצרפתים 63:73. חולון עלתה למאזן 1:1 ובשבוע הבא תסגור את הסיבוב במשחק בית נגד טסמוקי מינסק, שבמשחקה היחיד עד כה גברה גם היא על הצרפתים.
מהלך המשחק
חולון פתחה בחמישייה עם טיירוס מגי, סי.ג'יי האריס, כריס ג'ונסון, ווילי וורקמן וריצ'רד האואל, שולה עם מייקל סטוקטון, גרגור רובאט, גרי בלייקס, קיוון דאבנפורט וטרל פארקס. הסגולים לא ספגו אף נקודה בשלוש הדקות הראשונות ובהובלת האריס ברחו ל-0:6 מהיר. לסאן קרומה עלה טוב מהספסל והכניס את הצרפתים לעניינים, אבל וורקמן שמר מצוין וגם קלע סל בכורה וביחד עם ג'ונסון וגיא פניני סגר את הרבע ביתרון 11:20.
שלשות של פניני ואייזיה מיילס העלו את היתרון ל-12, בלייקס וקרומה קצת צימקו, אבל מיילס קבר שלשה נוספת, 20:31. שתי שלשות של בלייקס הפכו את המומנטום ואחת נוספת של יואן מקונדו צימצמה ל-33:31 בלבד. האריס לקח אחריות, מנע מהפך בסל חשוב וסגר את המחצית הראשונה בשתי שלשות שהעניקו לחולון יתרון 36:41 בירידה לחדרי ההלבשה.
מיילס התחיל את המחצית השנייה במהלך של שלשה ועבירה, סטוקטון (הבן של) התעורר בצד השני וביחד עם אקס אילת דאבנפורט החל לנגוס בפער, אבל האריס בסל ועבירה קבע 40:48. מיילס צלף עוד אחת מבחוץ, הסגולים שמרו מצוין ודאנק של האריס הגדיל ל-42:53. סטוקטון השתלט על ההתקפה ושוב קירב את הצרפתים, אבל מגי שהתקשה מאוד בקליעה מבחוץ דייק פעמיים מהקו וסגר את הרבע השלישי ביתרון 47:55.
סל ועבירה של סטוקטון נענה בשתי קליעות של מגי ופניני, ניאנטה דיארה והאריס החליפו סלים וקרומה ובלייקס צימקו ל-63:58. פניני קלע סל חשוב, ג'ונסון דייק פעמיים מהקו והוסיף חסימה יפה בהגנה והמאמן הטורקי ארמן קונטר ביקש פסק זמן בפיגור 67:59. ג'ונסון המצוין טייל ביורוסטפ לליי אפ קל שפתח פער דו-ספרתי, פניני לקח ריבאונד התקפה ומצא את מיילס לקרש-סל, 59:71. שתי הקבוצות עברו להיאבק על ההפרש והצרפתים הצליחו לצמק במעט, 63:73 חשוב לחולון בסיום.
קלעו להפועל חולון: האריס 25 (8-11 מהשדה, 7-7 מהקו, 4 אסיסטים, 3 חטיפות), מיילס 17 (4-6 לשלוש), ג'ונסון 12 (5-8 לשתיים, 0-4 לשלוש), פניני 9, האואל ומגי (0-7 לשלוש, 6 אסיסטים) 4 כ"א, וורקמן 2 (7 ריבאונדים). כן שותפו: בורדיון וטרוצקי.
קלעו לשולה: בלייקס 19 (40 דקות, 3-4 לשלוש, 6 ריבאונדים, 5 אסיסטים), קרומה 13 (5-12 מהשדה), רובאט 8 (2-9 מהשדה), מקונדו וסטוקטון (4 חטיפות, 5 איבודים) 7 כ"א, פארקס 4, דאבנפורט 3, דיארה 2. כן שותף: דימאנש.