
עשתה היסטוריה: איגה שוויונטק זכתה ברולאן גארוס
הפולנייה בת ה-19 (מדורגת 54 בעולם) הפכה לראשונה ממדינה שזוכה בגרנד סלאם לאחר שלא שמטה אפילו מערכה אחת בפריס - עם 4:6, 1:6 בגמר מול סופיה קנין האמריקאית בת ה-21 (מדורגת 6 בעולם)
גמר הנשים של אליפות צרפת הפתוחה, הרולאן גארוס, סיפק היום (שבת) זוכה מפתיעה למדי - איגה שוויונטק ניצחה 4:6, 1:6 את סופיה קנין וזכתה בתואר גרנד סלאם ראשון בקריירה. הפולנייה בת ה-19 (מדורגת 54 בעולם) הפכה לראשונה ממדינה שזוכה בגרנד סלאם ולראשונה מאז ז'וסטין הנין ב-2007 שזוכה בפריס בלי לשמוט אפילו מערכה אחת לאורך הטורניר כולו. מנגד, סופיה קנין האמריקאית בת ה-21, שזכתה בינואר בתואר הגראנד סלאם הראשון שלה באליפות אוסטרליה הפתוחה, חלמה להשיג תואר מייג'ור שני בקריירה, אך פספסה את ההזדמנות וגם נאבקה בפציעה במערכה השנייה.
Polish Perfection @iga_swiatek becomes the first Grand Slam singles champion from Poland and does not drop a set en route to her first career title 6-4 6-1 over Kenin.#RolandGarros pic.twitter.com/jRuF4jE3ul
— Roland-Garros (@rolandgarros) October 10, 2020
מהלך המשחק
שוויונטק פתחה את הגמר בצורה נהדרת: הפולנייה בת ה-19 ניצחה את המשחקון הראשון בסטייל בזכות ההגשה החזקה שלה, שברה את היריבה שלה במשחקון השני וגם שמרה על ההגשה שלה בדרך ל-0:3 תוך בקושי 8 דקות. אלא שאם חשבנו שהאמריקאית ילידת רוסיה בת ה-21 תוותר - טעינו. קינן החזירה עם שלושה משחקונים נהדרים, כולל שבירה, והשוותה ל-3:3. שווינטק שמרה על ההגשה שלה ועלתה ל-3:4, קנין נאבקה בכל כוחה במשחק השמיני - אך נשברה ושוויונטק עלתה ל-3:5. הפולנייה הגישה כדי לזכות במערכה, אך האמריקאית עמדה בלחץ ושברה בחזרה ל-5:4. שוויונטק עשתה את העבודה, השיגה שבירה וניצחה 4:6 במערכה הראשונה אחרי 48 דקות.
The walk of a champion!@iga_swiatek #RolandGarros pic.twitter.com/a20XH30hfJ
— Roland-Garros (@rolandgarros) October 10, 2020
קנין פתחה את המערכה השנייה עם הצהרת כוונות - שבירה במשחקון הראשון - אלא שמהר מאוד שוויונטק החזירה בשבירה משלה והשוותה ל-1:1. האמריקאית סבלה מפציעה קלה בשריר הירך, ירדה לחדר ההלבשה על מנת לחבוש את האזור וההתמודדות הופסקה למספר דקות. קנין חזרה למשטח ומיד נשברה שוב, וזה כבר 1:3 לשוויונטק. קנין לא הצליחה לחזור לעניינים, ולאחר הניצחון במשחקון הראשון הפסידה את כל שאר המשחקונים. בסופו של דבר, הפולנייה הצעירה עשתה את העבודה עם 1:6 מרשים וגרנד סלאם ראשון בהיסטוריה.