
הפועל חולון הובסה, אך עלתה לחצי גמר היורופקאפ
למרות שניצחה 63:96 את אלבה פהרבאר ההונגרית במשחק הראשון, חולון הפסידה בדיוק באותה תוצאה בגומלין ונזקקה להארכה בה הפסידה 101:74 אבל ניצחה 164:170 בסיכום שני המשחקים
שום דבר לא הולך בקלות להפועל חולון השנה וגם ניצחון 63:96 במשחק הראשון של רבע גמר היורופקאפ כמעט לא הספיק לה בהונגריה, אבל אחרי לא מעט דקות מלחיצות, היא יכולה לסמן וי על הישג נפלא. הסגולים של דן שמיר העפילו הערב (שלישי) לראשונה בתולדות המועדון לחצי גמר של מפעל אירופי, כאשר למרות הפסד 101:74 בתום הארכה לאלבה פהרבאר טיפסו לשלב ארבע האחרונות של היורופקאפ.
Congratulations go to our first Semi-Finalist, @HapoelHolonBC! We must take our off to @alba_fehervar, who were just a shot away from the greatest turnaround in #FIBAEuropeCup history. pic.twitter.com/LOS1yXn08h
— FIBA Europe Cup (@FIBAEuropeCup) March 26, 2019
בסיבוב הבא, שייערך ב-10 וב-17 באפריל, צפויה חולון לפגוש את דינמו ססארי האיטלקית, שתארח מחר את קרשיאקה הטורקית עם מקדמה של 68:87 מהמשחק הראשון בסדרה. את ההעפלה הבטיחה חולון למעשה כבר במשחק הבית, בו חגגה על חשבון ההונגרים באחת התצוגות המרשימות ביותר שלה העונה. הסגולים שחסרו את טי.ג'יי קליין הפצוע פיגרו הערב לאורך כל המשחק, ההונגרים כבר מחקו את כל הפער בערב קליעה נהדר מעבר לקשת, אבל קורי וולדן מנע קטסטרופה בסדרת פעולות גדולות במאני טיים ובהארכה. חולון תתארח ביום ראשון לקרב על הפסגה בליגת ווינר סל מול מכבי תל אביב.
קלעו להפועל חולון: וולדן 24 (4-8 לשלוש, 4-7 לשתיים, 8 אסיסטים), ש. ג'ונס 14 (8-9 מהקו), אטקינס (5-9 מהשדה, 3 חסימות) וד. ג'ונס (3-5 לשתיים, 1-5 לשלוש) 11 כ"א, פניני 7 (1-8 לשלוש, 8 אסיסטים, 4 איבודים), הרוש 7 (2-7 מהשדה), הובר 3. כן שותפו: ריינולדס (3 חטיפות) ושמחון.
קלעו לאלבה פהרבאר: פרימן 19 (3-5 לשלוש, 4 איבודים), הית' 18 (4-5 לשלוש, 7 ריבאונדים, 3 חטיפות), פיליפוביטי 16 (6-15 מהשדה), קבזאס (3-5 לשלוש, 5 אסיסטים) וטות' (4-4 לשלוש, 5 אסיסטים) 14 כ"א, קלר ולוראן 6 כ"א, לוקאש ופיטרסון 4 כ"א. כן שותפו: פרינגר וטקאש.