
רשמית: גמר גביע הליברטדורס נדחה פעם נוספת
בהתאחדות הדרום אמריקאית נכנעו ללחץ הכבד של ראשי בוקה ג'וניורס. הנשיא אלחנדו דומינגס הבהיר: ''בהתחשב בתנאים אי אפשר לקיים את המשחק. ניפגש עם שני הנשיאים ונמצא מועד חלופי''
זה היה באוויר במשך היום (ראשון) ועכשיו זה רשמי. גמר גביע הליברטדורס בין ריבר פלייט לבוקה ג'וניורס נדחה פעם נוספת, כך אישר אלחנדרו דומינגס, נשיא ההתאחדות הדרום אמריקאית (CONMEBOL). בעקבות התפרעויות האוהדים אמש שגרמו לפגיעות חמורות בשחקני האורחת, המשחק הגדול נדחה בפעם השנייה בתוך 24 שעות, וכרגע לא ידוע מתי יתקיים אם בכלל שכן טרם נקבע מועד חלופי.
ביום שלישי בבוקר תתקיים ישיבה ובה ייקבע מועד המשחק החדש. בכל מקרה, זה לא יוכל לקרות בסוף השבוע הקרוב, שכן ועידת ה-G20 תיערך בעיר. הדיווחים בארגנטינה מדברים כרגע על ה-8 בדצמבר. ב-ESPN טענו כי ראשי ההתאחדות בדרום אמריקה שוקלים אף לקיים אותו באבו דאבי, שם יתקיים בחודש הבא גם אליפות העולם לקבוצות.
River Plate fans smash Boca Juniors bus windows.
— SPORF (@Sporf) November 25, 2018
Boca players injured & treated by medics.
Kick-off delayed by an hour.
Match then suspended for 24 hours.
Boca now ask for the match to be postponed so conditions are equal.
Match suspended AGAIN by Conmebol. pic.twitter.com/aQXQot7Asq
בוקה ג'וניורס היא שדרשה לבטל את המשחק ובהודעה רשמית מטעמה נמסר: "אתמול אחר הצהריים בוקה ג'וניורס ביקשה לדחות את המשחק לאחר האירועים שהיו והוחלט שהמשחק שנדחה יתקיים תחת תנאים של שוויוניים לשני הצדדים. לאחר פעולות האלימות שהיו בסביבת המונומנטל ולאחר שהתבררו החומרה והגודל של הפעולות הללו והתוצאות שהן גרמו, בוקה סבורה שהתנאים לשוויון בין הקבוצות לא קיימים ומבקשת את דחיית המשחק וכן הפעלת העונשים לפי סעיף 18 ומבקשת שקונמבול תפעל לפיהן".
שעה קלה לאחר הודעתה של בוקה, אחרי ששערי האצטדיון נפתחו לכניסת אוהדים, נשיא הקונמבול אלחנדרו דומינגס, האחראי על המפעל, הודה בהודעה לתקשורת: "בהתחשב בתנאים אי אפשר לקיים את המשחק כסדרו. אפגש עם שני הנשיאים ונמצא מועד חלופי". כזכור, מספר שחקנים של בוקה הקיאו אתמול כתוצאה מהגז שרוסס ושניים מהם אף פונו לבית החולים לאחר שלא חשו בטוב. המשחק הראשון בין השתיים, שהתקיים בביתה של בוקה, הסתיים ב-2:2.