
הערב הענק של גריזמן: צמד היסטורי ושיא כיבושים
כוכב אתלטיקו כיכב ב-0:3 על מארסיי בגמר הליגה האירופית: הפך לצרפתי הראשון שכובש שני שערים בגמר אירופי והמשיך את הרצף של בני ארצו מהגמרים הקודמים. וגם: ההגנה המדהימה של סימאונה
אי שם בחודש דצמבר עולם הכדורגל התאכזב מאתלטיקו מדריד, שאחרי שני גמרים בארבע שנים בליגת האלופות הודחה מהמפעל כבר בתום שלב הבתים. מאותו רגע, היה ברור שהבחורים של דייגו סימאונה הופכים לפייבוריטים ברורים לזכייה בליגה האירופית והערב (רביעי) הציפיות הללו הפכו למציאות: אתלטיקו ניצחה 0:3 את מארסיי בגמר וזכתה בתואר בפעם השלישית בתולדותיה. כוכב המשחק היה באופן לא מפתיע אנטואן גריזמן, שחתם עונה נפלאה עם צמד ברגע האמת וחגג עם חבריו במולדתו, צרפת.
Antoine Griezmann #UEL This season:
— 8 Fact Football (@8Fact_Footballl) May 16, 2018
Round of 32 -
Round of 16 -
Quarter-sinals -
Semi-finals -
Final -
Take the 'L' pic.twitter.com/NvhnH30Bh3
* אתלטיקו מדריד זוכה במפעל בפעם השלישית בתולדותיה. ב-2010 ו-2012 נרשמו שתי הזכיות הראשונות, כאשר הקולצ'ונרוס עדיין במאזן של 100% בגמרים של המפעל.
* עבור המאמן דייגו סימאונה, זהו גמר אירופי רביעי עם אתלטיקו. את שני הגמרים הליגת האלופות הם הפסידו, אך צ'ולו אימן גם בגמר האירופית ב-2012, בו הקבוצה זכתה.
* מאז ההפסד של אלאבס לליברפול בגמר ב-2001, קבוצה ספרדית לא הפסידה ליריבה ממדינה אחרת. לא פחות מתשע ספרדיות זכו במפעל מאז אותו גמר.
Antoine Griezmann is the third Atlético Madrid player to score two goals in a single Europa League final:
— Squawka Football (@Squawka) May 16, 2018
2009/10: Diego Forlán
2011/12: Radamel Falcao
2017/18: Antoine Griezmann
What a trio. pic.twitter.com/lFwDZAvo7V
* אתלטיקו רשמה עד כה שישה ניצחונות, חמש תוצאות תיקו והפסד בודד מול יריבות צרפתיות במסגרת טורנירים בין לאומיים.
* אתלטיקו הגיעה ל-200 משחקים בהם שמרה על שער נקי, מתוך כל 377 המשחקים תחת דייגו סימאונה. 92 מהם היו עם יאן אובלק בין הקורות, כולל הניצחון בגמר היום.
* אנטואן גריזמן היה מעורב ב-11 שערים (7 שערים ו-4 בישולים) באירופה, הכמות הגדולה ביותר העונה לטובת הקולצ'ונרוס, 6 יותר מהבא בתור. הוא היה מעורב ב-45% משערי קבוצתו בכל המסגרות. מתוך ה-93, הוא כבש 29 ובישל 13.
Fernando Torres for Atlético Madrid in all competitions:
— Squawka Football (@Squawka) May 16, 2018
11 seasons
403 games
127 goals
El Niño lifts his first European trophy for the club. pic.twitter.com/jFmswrT9SV
* גריזמן הפך להיות הצרפתי השני בהיסטוריה שכובש צמד, אחרי ג'יבריל סיסה של ליברפול בגמר הסופר-קאפ האירופי נגד צסק"א מוסקבה ב-2005.
* גם כובש השער השלישי, גאבי, עם הישג יפה. הספרדי הפך למבוגר ביותר (34 ו-310 ימים) מאז פאולו מאלדיני (36 ו-333 ימים) שכובש בגמר אירופי.
* זהו הגמר השלישי שבו מאבדת מארסיי את התואר במפעל, מספר ששווה לכמות ההפסדים של בנפיקה במעמד זה. השניים האחרונים שהיא הפסידה היו ב-1999 (פארמה) ו-2004 (ולנסיה). באף אחד מהגמרים היא גם לא כבשה.
* בכל אחד משלושת הגמרים האחרונים, שחקן צרפתי כבש, דווקא עבור קבוצה שהיא אינה מצרפת. ב-2016 עשה זאת קווין גאמיירו לסביליה. אשתקד היה זה פול פוגבה במנצ'סטר יונייטד, והלילה גריזמן.